Nők millióinak életét fogja megmenteni ez a melltartó: az orvostudomány egyik legnagyobb csodája lehet!

2022. október 3., hétfő




A rettegett betegség első jeleit és képes detektálni. Ez az orvostudomány legmodernebb eszköze lehet a rák elleni harcban!

Léteznek ma már olyan eszközök, amikkel az emberi élet meghosszabbítható, de ugyanakkor az egyik legdurvább, legkegyetlenebb betegségek még ma sem tudjuk gyógyítani.

Kitalálhattad, ez maga a rák...

Egy ilyen gyógyíthatatlan betegség esetében is sokat ad a tudomány és a technológia, így az elmúlt években néhány rákfajta túlélési arányát javítani tudtuk, de az 5 éven túli túlélési arányok még mindig rosszak.

Ezért különösne fontos hangsúly van azon, hogy a betegséget még időben elcsípjék, megelőzzék.

A legtöbb rák ugyanis jól kezelhető, ha időben el van kapva...

Ezen segíthet egy új találmány, mely a jövő rák elleni küzdelmének élharcosa, zászlóshajója lehet.

Különleges, a mellrák első jeleit detektálni képes sportmelltartót fejlesztett ki a First Warning Systems nevű cég. A melltartó jobb hatásfokkal és sokkal hamarabb veszi észre a daganatokat, mint a hagyományos, mammográfiás szűrési eljárások.

hasonló melltartó már forgalomba került 2013 környékén, most ennek a tovább fejlesztett, sokkal jobb arányokkal dolgozó változatáról van szó, melyet a vállalat tökéletesített.

A technológia a sejtek hőmérsékletének nagyon pontos mérésén alapszik, ennek a megemelkedése összefüggésben lehet a vérerek megduzzadásával, amelyek a növekvő tumort táplálják. Egy szoftver mintázatokat keres a hőmérsékleti értékekben, és a statisztika elemzésével a hagyományos szűrésekhez képest akár hat évvel korábban is észreveheti a mellrák kialakulásának korai jeleit.

Úgy tudni, hogy hivatalos engedélyeztetésekre vár az új prototípusa, de amint elfogadják,a következő generációs diagnosztikáló mellltartók is elérhetők lesznek a nagyvilág számára.

A mellrák esetében a korai detektálás kulcsfontosságú (ha kellően korán veszik észre, a túlélési arány 95 százalék), de a rutin mammográfia csak 70 százalékos hatékonysággal dolgozik, ezért sok esetben től későn veszik észre a daganatot, és sok a hamis riasztás is, ami szükségtelen kezelésekhez vezet, és a nő számára óriási lelki megrázkódtatást is jelent.

2009-ben egy amerikai kutatás eredményeként a 40 év alatti nőknek azt javasolták, inkább hagyják ki a mammográfiát, annyira megbízhatatlan.

A 650 tesztalannyal végzett klinikai teszteken viszont a melltartó 92,1 százalékos biztonsággal adott helyes diagnózist.

OSZD MEG másokkal is!

technológia egészség orvostudomány rák életmód rákkutatás


Megtekintések száma: 173794





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet