Nukleáris háború fog kirobbanni a Távol-Keleten? Észak-Korea ezeket az országokat és területeket érheti el rakétáival.

2017. augusztus 10., csütörtök




Mint tudjuk, Észak-Korea megfenyegette Amerikát egy súlyos rakétacsapással. Azonban nem csak Amerika lehet a célpont a világon a jövőben.

Hamarosan nukleáris háború eszkalálódat, melybe az egész világ belepusztulhat? Minden eddiginél nagyobb az esélye egy esetleges harmadik világháborúnak. Sokak szerint gyakorlatilag nem más van jelenleg, mint egy igazi és éles hidegháborús helyzet.

Korábban már többek megjósolták, hogy oda kell majd figyelni Észak-Koreára a jövőben, mert akkor még nem rendelkezett fejlett haderővel, és rakétatechnológiával, de évek alatt elsajátíthatja a megfelelő kutatásokkal, fejlesztésekkel.

A jelek szerint ez így is történt, és a Kim Dzsongun által vezetett ország belépett az atomfegyverrel rendelkező országok sorába.

A mérnökeik ugyanis olyan miniatűr robbanófejet hoztak létre, melyet rakétákba lehet szerelni, így nukleáris csapást lehet mérni velük bárhová. Míg korábban rakétáik rendre a tengerbe zuhantak, az elmúlt egy évben óriási fejlődésen mentek keresztül.

Az elmúlt hetekben több interkontinentális rakétájuk is elérhette volna Amerika partjait.

Sőt, egyes mérnökök szerint Észak-Korea már képes lenen akár Chicago városát lerombolni a távolból egy jól irányzott rakéta csapással.

A veszélyt különösen növeli, hogy atomfegyvere van az országnak, így még ha az USA légvédelmi eszközei hatástalanítják is ezeket a rakétákat a levegőben, a nukleáris anyagok felszabadulhatnak a légkörben, így is több ezer ember halálát okozva.

Hogy mi lesz ennek a vége, még nem tudni, de Donald Trump is megfenyegette Észak-Koreát, hogy jobb, ha nem játszik a tűzzel, mert olyan hatalommal találják magukat szembe, amilyet még nem látott a világ.

Az újabb hírek szerint Észak-Korea akár a NAPOKBAN nukleáris csapást tervezhet Ghana területére, ahol amerikai bázisok és katonai célpontok vannak.

De Észak-Korea rakétái több más országot is elérhetnek. Így például Kínát, sőt, Oroszországot, vagy Dél-Koreát. Amerikából pedig Hawaii is a célpontok között van, melyeket el tud érni a hatótávból adódóan, egyes elemzők szerint pedig akár Chicago városáig is eljuthat a rakétazápor.

Kanada és Alaszka is azon területek között lehet, és az USA FÉL régiója, ha a rakétáikat tovább fejlesztik.

Hogy mi sülhet ki ebből, azt illetően mindenki aggódik. A legtöbben ugyanis úgy vélik, hogy az egész egy nukleáris csapásba torkollhat, amit Amerika egészen biztosan meg fog torolni, méghozzá súlyosan.

Ezt követően egész biztos, hogy az USA egyszerűen lerohanná, a földig gyalulná Észak-Koreát. Mivel Észak-Korea vezetője, Kim Dzsongun sokak szerint félőrült és hatalomittas, még a lerohanásig több nukleáris rakétát lőhet ki a világ minden tájára, hogy a fél világot elpusztítsa vele.

Ez az egész, hogy eddig fajult a helyzet, a világ felelőssége.

A világ ugyanis évtizedeken át elnézte, hogy egy olyan kemény diktatúra zajlik az országban, mely alatt emberek éheznek és halnak meg, és a lakosság 95%-a szegénységben él. No persze senkinek sem lett volna joga és mersze beavatkozni egy másik önálló ország ügyeibe, de a kötelesség azt diktálta volna - állítja egy szakember utólag.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekeség harmadik világháború globális kataklizma


Megtekintések száma: 58120





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet