Nulladik világháború? Egyszer már megtörtént, nem sokan tudnak róla

2023. április 16., vasárnap




Az emberi faj történelmének első legnagyobb csatáját egy ismeretlen civilizáció váltotta ki...

Nem sokat tudni arról, hogy az első világháborút megelőzően pontosan hogyan is zajlottak le a háborúk, legalábbis amodern éra háborúihoz képest.

Ezért nem is sokan tudják azt, hogy az igazi első világháború valójában több ezer évvel ezelőtt zajlott le.

Ezt hívták nulladik világháborúnak, legalábbis sok történész így emlegeti azt a háborút, melyet a történelemkönyvek a trójai háborúként jelenítenek meg az oktatásban.

3200 évvel ezelőtt a bronzkornak egy óriási világháború vetett véget, melyet egy rejtélyes, elveszett tengeri civilizáció robbantott ki.

A mai napig nem ismeri tisztána történelem, hogy pontosan mi történt, és enyni idő távlatából talán már soha nem is derülhet ki.

Ellenben számtalan teória van arra vonatkozóan, hogy mi is idézhette elő a kataklizmát.

A kelet-mediterrán térségen a bronzkor vége felé egy ismeretlen népcsoport, egy fejlett civilizáció jelent meg a térségben. Senki sem tudott túl sokat tóluk, így rengeteg szóbeszéd keringett arról, hogy vajon honnan jöhettek, és mi célból telepedtek le a területen.

Lassan átvették a FÖldközi-renger térségei feletti irányítást, sokak szerint ez volt a háború közvetlen előidézője, legalábbis az első mozgatórugója.

Eberhard Zangger történész is úgy hiszi, hogy ez a civlizáció fontos szerepet játszhatott közvetlenül a nulladik világháború kirobbanása előtt a dolgok alakulásábabn.

A bronzkor végét jelentette a háború, és a feltételezett tengeri civilizáció, a luvik veszte is ebben rejlett.

A kutatók még arról is vitatkoznak, hogy egyáltalán léteztek-e, vagy csak tévesen következtettek erre egyes szakemberek.

Akárhogyan is, ez a rejtett civilizáció közvetlenül tehető felelőssé korunk első nagy csatája miatt...

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek történelem elveszett civilizációk


Megtekintések száma: 162168





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet