Nyaralóban fagyoskodik agyműtétje után egy a 9 éves magyar kislány!

2017. december 13., szerda




Segítsége van szüksége a családnak. Így tudsz segíteni! Mindemellett segítsünk egy megosztással!

A család összes pénzét elvitte az, hogy a lányukat mentsék. A 9 éves kis Fruzsi ugyanis agydaganatos volt, és nem sok esélyt adtak neki az orvosok.

A Szanyi család Bocskaikertben élt, és összeomlottak, amikor kiderült, tyúktojásnyi méretű volt már a Fruzsi agytörzsében lévő agydaganat.

"Tavaly március 9-én reggel elkezdett hányni, majd ezután minden reggel hányással ébredt. Egy hét alatt annyira legyengült, hogy kórházba került. Először rotavírusra gyanakodtak, majd hasnyálmirigy-gyulladásra. Ám a vizsgálatok egyiket sem igazolták." - mesélte a szülő.

Később derült csak ki, egy CT vizsgálat után, hogy komoly a baj.

Már akkor mondták a szülőknek, hogy egy ilyen nagyméretű agydaganattal nem sok esélyt látnak a túlélésre, de ők minduntalan bizakodtak.

30 sugárkezelés, majd 15 kemoterápia következett: ez utóbbiból az utolsón esik majd át a kitartó Fruzsina decemberben.

Mivel a családnak nem volt még állandó lakcíme itthon, ezért a TB-t teljesen ki kellett fizetniük az ellátásért, ami 3,5 millió forint.

Az anyuka elmondta, hogy nagynehezen végül összeszedték az összeget, de minden anyagi tartalékuk kimerült.

Most egy eredetileg nyaralónak épült aprócska házban sínylődnek, ahol a 9 éves Fruzsi a tetőtéri szobát kapta meg, ami gyakorlatilag fűtetlen.

Pontosabban fával fűtenek, de minden begyújtásnál gomolyog a kályhából a mérhetetlen füst.

Azért minden segítség jól jöhet nekik, hogy jótékony célra adományokat kapjanak, és jobb körülmények közé költöztessék kislányukat.

Ha segítenél Fruzsinának és családjának, akkor a kislány édesanyja, Szanyi Márta OTP Banknál vezetett 11773449-02097808 számú számlájára tudsz küldeni adományokat.

OSZD MEG másokkal is!

magyarország egészség életmód megható magyar segítség


Megtekintések száma: 76641





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet