Nyilvánosságra hozták az eddig titkos Kennedy-aktákat!

2017. július 26., szerda




A Kennedy gyilkosságról is eddig nem ismert információkat tartalmazó aktákat eddig még nem láthatta a közvélemény.

Megdöbbentő mennyiségű dokumentumot hoztak nyilvánosságra Kennedyvel kapcsolatban. Összesen 3810 akta, és 17 eddig nem ismert hangfelvétel került elő, melyet a közvélemény és a média elé tártak sok-sok évnyi titkosítás után.

John F. Kennedy meggyilkolása a világtörténelem valaha volt legrejtélyesebb, és egyben legvitatottabb ügye.

Mint ismeretes, az elnököt egyszerűen fejen lőtték az autójában, miközben a felesége ott ült mellette.

Egyértelműen az elnök volt a célpont, de halálának körülményei máig nem teljesen tisztázottak, és rengeteg különféle összeesküvés elmélet látott napvilágot.

Ugyan meglett a tettes, akit hivatalosan elítéltek az ügyben, ő volt Lee Harvey Oswald, azonban nagyon sokan nem hisznek abban, hogy ő volt az igazi tettes. Sokkal inkább rajzolódik ki egy titkosszolgálatokat szerepeltető forgatókönyv az események kapcsán.

Így merült fel az, hogy a CIA tehette el láb alól az elnököt, mert az a háttérhatalomról, vagy a földönkívüliekről túl sokat tudhatott.

Az Amerikai Nemzeti Archívumban most már megtalálhatók az eddig titkosítás alá eső dokumentumok és akták, valamint 17 hangfelvétel.

Ezeken a felvételeken többek között Jurij Nosenko hallható, amint arról beszél, hogy milyen kapcsolatai voltak a szovjetekkel az elkövetőnek.

Arról is kiderült pár információ, hogy pontosan mennyi időt tölthetett a Szovjetunióban Lee Harvey Oswald, és hogyan tervelhette ki a merényletet.

Sok dolog kiderül az iratokból, de még így is rendkívül homályos az egész, ezért sokan azt sejtik, hogy a valódi fontos infókat tartalmazó dokumentumokat egyszerűen eltüntették a nyilvánosságra hozatal előtt.

Érdekes, és felettébb gyanús, hogy Lee Harvey Oswaldot végül 2 nappal a merényletet követően ölték meg, miközben a rendőrségre szállították. Ez nem lehetett véletlen, és sokak szerint nem Oswald volt a valódi tettes, hanem csak egy olyan valaki, akivel el akarták vitetni a balhét.

Akárhogy is, az igazság végső soron talán sohasem fog kiderülni, csak ha egyszer képesek leszünk visszautazni az időben, hogy a saját szemünkkel lássuk, mi is történt.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek összeesküvés bűnügy eltitkolt tények


Megtekintések száma: 38348





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet