Nyilvánosságra hozták Osama Bin Laden naplóját!

2017. november 2., csütörtök
Hátborzongató dolgokról írt benne... A CIA hozta nyilvánosságra a több ezer oldalas elemzést róla.

Annak idején sokan emlékeznek rá, hogy Bin Ladenen az amerikaiaknak sikerült rajtaütniük, majd megölniük egy titkos katonai misszió keretében.

Azt, hogy a test soha nem lett meg, és nyilvánosan bemutatva, arra fogták, hogy bedobták az ottani temetkezési szokásoknak megfelelően a tengerbe.

Ez messzemenően érdekes, mivel ő mag nem tisztelte Amerikát, és senki sem értette, hogy fordított esetben ezt az USA miért tette volna meg.

De ugorjunk ezen túl, mert nemrég napvilágra kerültek a CIA kegyeiből azon elemzések, melyek több ezer oldalon át ecsetelik, hogy mit találtak Bion Laden naplójában.

Ezek között van 18 ezer dokumentum, 79 ezer hang- és képfájl, valamint több mint 10 ezer videó. A feljegyzéseket és az elektronikus tárolókat a 2011-es rajtaütéskor hozták el amerikai kommandósok az abbottabadi házból.

A CIA szeretné, hogy a közvélemény jobban megismerje az al-Kaidát és bin Ladent.

  • Ezek osama bin laden életőnek főbb pontjai:
  • 13 évesen járt először Nyugat-Európában.
  • 14 évesen 10 hetet volt Oxfordban, ahol angolul tanult.
  • Többször meglátogatta William Shakespeare otthonát, elmondása szerint itt már úgy érezte, hogy nem szimpatizál a nyugati kultúrával, mert az morálisan túl laza, a brit társadalom pedig túlságosan különbözik a szaúditól.

Egy amerikai túsz lefejezését is megtalálták a számítógépén az otthonában, ahol rejtőzködött.

Az életrajza alapján annyit tudni lehet, hogy már gyerekként radikalizálódott.

A CIA nem hozott azonban mindent nyilvánosságra, egyesdolgok ugyanis jogvédelem alatt állnak.

Itt a CIA fel is sorol néhány példát a Batmantől kezdve a Jégkorszakon át a Resident Evilig számos dokumentummal együtt.

Az al-Kaida túlélte a háború 16 évét, de bin Laden szándékai ellenére sem tudott több olyan merényletet végrehajtani, mint 9/11 volt. Régiós szinten viszont még így is sikeresen növekedtek.

Kétségtelen, hogy sokáig őt fogjuk ismerni a valaha volt legnagyobb terrortámadást levezénylő terrorista vezérként, akit Hitler után az egyik legnagyobb közutálatnak örvendő személyiség a bolygón.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekeség politika terrorizmus terorr alkaida osama bin laden


Megtekintések száma: 42133

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet