Nyomasztó felvétel arról, hogyan lepi el Pekinget percek alatt a szmog

2017. január 9., hétfő




Szó szerint percek leforgása alatt lepi el a sűrű szmogfelhő az utcákat és felhőkarcolókat.

Peking az egyik olyan nagyváros, melyet a leggyakrabban lep el a szmog, komoly egészségügyi kockázatot jelentve a lakosság számára.

Az egyre nagyobb ütemben növekvő légszennyezés nagyon komoly gondot jelenthet a jövőben a Pekinghez hasonló nagyvárosoknak, mint például New Yorknak, vagy Londonnak.

Londonban nagyon is tisztában vannak a szmog veszélyeivel, korábban volt már ott olyan szmog, mely a városra telepedve rengeteg ember halálát okozta, ez pedig nem szeretnék, ha megismétlődne.

A világon Kínában a legrosszabb a levegő minősége, és a szén-dioxid sokszor bőven az egészségügyi határérték felett van, ami azt jelenti, hogy már káros a szervezetre.

Ráadásul egy nemrég közzétett tanulmány szerint azok az emberek, akik forgalmas utak mellett laknak, ergo nagy légszennyezettségben élnek, sokkal korábban és sokkal súlyosabb demenciával - időskori elbutulással - fognak szembesülni az idő előrehaladtával.

Nemrég felkerült egy videó a Youtube videó megosztó portálra, amin az látható, hogyan lepi el Peking utcáit a mindent betakaró sűrű, fejszerű, erősen mérgező szmogfelhő.

Szó szerint percek leforgása alatt, ugyanis a gyorsított timelapse felvétel tanulsága szerint 20 perc kellett a folyamatnak, hogy bekebelezze az egész várost.

Ez a szmog annyira súlyos szokott lenni, hogy sokszor rengeteg repülőgép járatot törölnek, mert egyszerűen nem lehet látni semmit a levegőben sem.

Ha te is riasztónak találod, és véleményed szerint tenni kellene végre valamit a légszennyezés ellen, OSZD MEG másokkal is!

környezetszennyezés video légszennyezés


Megtekintések száma: 34756





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet