Ők azok, akik már nem szenvednek - archív felvételek kihalt álaltokról

2017. február 20., hétfő
Szerencsések? Vagy épp sajnálnunk kellene őket? Nehéz kérdés, hiszen napjainkban a megmaradt élővilág nagy része szenved. Kihalt fajok régi felvételeken.

Léteznek állatok, melyek emlékét már csak régi, fekete-fehér, vagy alaposan megkopott filmtekercsek őrzik.

Ezek az állatok évezredeken, vagy évmilliókon át itt éltek a Földön, és minden viszontagságot túléltek, egyet kivéve: az embert.

Az ember ugyanis sokak szerint szinte a természet ellen való. nem képes beilleszkedni a környezetébe, és minduntalan át akarja alakítani azt a saját képmására.

Fákat döntünk ki, hogy papírlapot és szatyrokat gyártsunk belőlük, miközben állatokat fosztunk meg utolsó menedéküktől, vagy pálmaolajat gyártunk, orángutánokra rágyújtva az erdőt.

Az erszényes farkas Ausztráliában 1936-ban halt ki, ekkor múlt ki az utolsó, egyébként fogvatartott példány. De nem ő volt az első élőlény a sorban, mely az újkor hajnalán az emberi tevékenységnek köszönhetően vált történelemmé.

A Nyugati fekete orrszarvú egyik legutolsó ismert példánya 2011-ben esett áldozatul az orvvadász jelenségnek, így ez az állat is kipusztult, de még napestig lehetne sorolni azokat az állatokat, melyek már nem lelnek társra, nincs kivel átvészelniük a nehéz időszakot, mivel ők az utolsó példányai, hírvivői fajuknak.

Ebben a szomorú videóban néhány olyan archív felvételt láthatunk, melyek ilyen kihalás szélén álló, és mára már kihalt állatok egyedeiről készültek.

video érdekesség állatvilág érdeks


Megtekintések száma: 14164

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet