Ők azok, akik már nem szenvednek - elgondolkodtatóm rövidfilm arról, mit vesztettünk saját magunknak köszönhetően!

2018. február 9., péntek
Szerencsések? Vagy épp sajnálnunk kellene őket? Nehéz kérdés, hiszen napjainkban a megmaradt élővilág nagy része szenved. Kihalt fajok régi felvételeken.

Léteznek állatok, melyek emlékét már csak régi, fekete-fehér, vagy alaposan megkopott filmtekercsek őrzik.

Ezek az állatok évezredeken, vagy évmilliókon át itt éltek a Földön, és minden viszontagságot túléltek, egyet kivéve: az embert.

Az ember ugyanis sokak szerint szinte a természet ellen való. nem képes beilleszkedni a környezetébe, és minduntalan át akarja alakítani azt a saját képmására.

Fákat döntünk ki, hogy papírlapot és szatyrokat gyártsunk belőlük, miközben állatokat fosztunk meg utolsó menedéküktől, vagy pálmaolajat gyártunk, orángutánokra rágyújtva az erdőt.

Az erszényes farkas Ausztráliában 1936-ban halt ki, ekkor múlt ki az utolsó, egyébként fogvatartott példány. De nem ő volt az első élőlény a sorban, mely az újkor hajnalán az emberi tevékenységnek köszönhetően vált történelemmé.

A Nyugati fekete orrszarvú egyik legutolsó ismert példánya 2011-ben esett áldozatul az orvvadász jelenségnek, így ez az állat is kipusztult, de még napestig lehetne sorolni azokat az állatokat, melyek már nem lelnek társra, nincs kivel átvészelniük a nehéz időszakot, mivel ők az utolsó példányai, hírvivői fajuknak.

Ebben a szomorú videóban néhány olyan archív felvételt láthatunk, melyek ilyen kihalás szélén álló, és mára már kihalt állatok egyedeiről készültek.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen természet szomorú megható környezetvédelem


Megtekintések száma: 91176

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet