Olyan, mintha a levegőben lebegnél, több ezer méter magasan

2016. december 21., szerda
Olyan lenyűgöző üveghidat terveznek, mely a Kínai nagy üveghidat is le fogja pipálni, ugyanis az embernek tényleg az lesz az érzése, hogy a felhők felett jár.

Csak nemrég adták át a Zhangjiajie kanyon felett átívelő üveghidat, amit ma a világ egyik leglátványosabb, egyben legfélelmetesebb hídjának tartanak Kínában.

A híd gigantikus méretekkel rendelkezik: 393 méter hosszú, és a talajtól 300 méterre „lebeg” a levegőben.

Úgy tűnik, nem sokáig lesz ez a világrekord, legalábbis látványban, ugyanis 2018-ban egy olyan híd terveibe fognak belefogni, mely még ezt a hidat is le fogja pipálni.

A Hunan tartományban lévő Csangcsiacsie Nemzeti Parkban ugyanis egy több elemből álló komplexumot építenek fel, egy olyan hidat, mely magasabb szintre emeli a tériszony fogalmát, és a magasságot.

A tervezők elmondása szerint ugyanis olyan félelmetes és ijesztő lesz róla a látvány, mintha csak a felhők fölött járnánk. Olyan érzésünk lesz, mintha nem lenne alattunk híd, se korlát, sem pedig padlózat.

Az egésznek abban fog rejleni a titka, hogy illuzionista trükköket is be fognak vetni a készítéskor, így gyakorlatilag becsapják majd a hídra lépők érzékszerveit.

Az első híd egy elliptikus korong, amely tükrözi a környezetet. A középpontjától eltérő helyen lévő lyuk szabad lelátást nyújt a sziklák között lévő szakadékra.

Helyet fog majd kapni egy speciális háló is, amibe belefeküdhetnek a látogatók, olyan hatást keltve, mintha a semmiben, a lebegőben függesztés nélkül lebegnének.

Lesz még majd egy kétszintű híd is, mely a komplexum szerves részét fogja képezni. A felső szint összeköti a két oldalt, míg az alsón át lehet élni a lebegést, melyhez nem lesz fogható érzés a készítők szerint.

Egy fekete kövekből készített kanyargós hegyi útra emlékeztető útvonal is helyet kap a híd tetején, amit 2 cm mély víz fog borítani.

A hegyekben úgy fognak felhőt képezni, hogy fokozzák a lenyűgöző látványt és a sejtelmességet, hogy ez a vékony vízréteg időnként eltűnik, majd permetező csöveken keresztül visszajut eredeti helyére, így felhőket képezve a hídon, és a híd körül.

A 2018-ra felépíteni tervezett híd ezzel a világ leglátványosabb, és egyben legfélelmetesebb látványát fogja nyújtani.

érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 16004

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet