Öngyilkosok városa: 1000 német lett öngyilkos ebben a kisvárosban a második világháború alatt

2016. október 26., szerda
Demmin városát sokan szokták az öngyilkosok városának is hívni. A második világháború idején ugyanis 1000 német vetett itt véget az életének alig 72 óra leforgása alatt.

A világháború fontos momentumai között ritkán szokták megemlíteni azt a bizarr eseménysort, mely egy német kisvárosban, Demminben esett meg a második világháború idején.

Abban az időben, mikor a háború közvetlenül véget ért, ugyanis a németek, és a német katonák egy része annyira elkeseredett volt, és annyira féltek a retorzióktól, hogy a kis falvakban tömeges öngyilkosságokat követtek el.

Az egyik ilyen város, ahol a legtöbben váltak önmaguk áldozatává, az Demmin volt. Majdnem 1000 német vetett véget életének, és gyilkolta meg önmagát, mindössze 72 óra leforgása alatt.

Azért tették ezt, mert nagyon féltek attól, hogy mi vár majd rájuk a Szovjetek kezei között.

A világháború vége felé közeledve már szinte mindenki számára világos volt, hogy a Náci Németország nem nyerheti meg a háborút, és lassan, de biztosan elvesztik a szövetségesen elleni küzdelmet.

A civilek és a katonák menekülni kezdtek, kisebb falvakban bújtak el, míg voltak, akik otthonaikban maradtak, de rettegtek, hogy mi fog velük történni, ha megérkeznek a Szovjet erők.

Sokan attól tartottak, hogy igazi terror áldozatai lesznek majd, és a félelem annyira eluralkodott rajtuk, hogy a legtöbbeket az öngyilkosság gondolata kezdett el kerülgetni. 1945 áprilisának végén meg is érkezett a vörös hadsereg Demminbe.

A város az 1920-as évektől kezdve a jobboldali nacionalisták gyűjtőhelye volt. Rengeteg hasonló érzelmű ember élt itt, és a környéken. Olyan szinten uralkodott itt ez a hangulat, hogy annak idején rengeteg, zsidó emberekhez származó üzletet bojkottáltak, tettek tönkre a helyiek.

Mivel Demmint mindenhol víz vette körül, a német haderő leomlasztotta a hidakat, hogy a vörös hadsereg ne tudjon átkelni rajtuk, majd felszívódtak. Az emberek lényegében bent rekedtek a városban, és egyre elkeseredettebbek voltak.

Sokan éle teljes rettegésben. A legtöbben fehér zászlót akasztottak ki az ajtajaikba, nehogy a szovjet katonák betörjenek, és megverjék őket.

Voltak, akik megpróbáltak a szovjetek orra alá borsot törni, és visszavágtak a katonáknak. Azonban a napon, mikor megjött a hír, hogy Hitler meghalt, egy világ omlott össze bennük.

A szovjet katonák módszeresen fosztogatni kezdtek, és kipakolták az elhagyott házakat, de voltak olyan lakások is, ahol még laktak, és úgy fosztották ki azokat.

A város 80%-át elpusztították, rengeteg volt a nemi erőszak, nőket, asszonyokat, és egyes hírek szerint gyermekeket is megerőszakoltak.

A város lakói nem bírták tovább a félelmet, és eldöntötték, hogy önként véget vetnek életüknek. A legtöbben vízbe ugrottak, vagy felakasztották magukat, de olyanok is akadtak, akik saját ereiket vágták fel, vagy mérget vettek be.

Szinte nem volt olyan halálnem, amivel nem élt valaki abban a 3 napban. Közel 1000 ember vetett véget életének alig 72 óra leforgása alatt.

Egyes feljegyzések szerint a családok csoportosan, együtt lettek öngyilkosok.

Később a rengeteg halottat nem törődöm módon fogták, és egy hatalmas tömegsírba dobták, majd eltemették őket. Aztán évekig nem beszéltek az esetről, és a Demminben történtek még ma is tabunak számítanak.

hihetetlen bizarr történelem ijesztő nácik világháború


Megtekintések száma: 31668

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet