Orbán rendkívüli nemzetközi bejelentésre készül

2022. április 6., szerda




Vajon mit fog mondani?

Szerda délután tart nemzetközi sajtótájékoztatót Orbán Viktor miniszterelnök. Egyelőre a főbb témák nem ismertek, de összegyűjtöttük, mi kerülhet terítékre az eseményen.

Nemzetközi sajtótájékoztatót tart Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután – tájékoztatta szerkesztőségünket a Miniszterelnöki Sajtóiroda.

A sajtótájékoztató a Karmelita kolostorban lesz délután két órától. A Miniszterelnöki Sajtóiroda a pontos témákat, amelyekre számítani lehet, nem ismertette.

A választások után a nemzetközi sajtótájékoztató megtartása megszokott esemény. Az „új” kormány már hétfőn megtartotta első kormányülését. Orbán Viktor a választás éjszakáján a HírTV-nek azt mondta:

Kormányülést tartok, arról fog szólni, hogy mi a következő teendő. Adjunk hálát a Jóistennek, úgy nyertünk, ahogy senki sem gondolta, hogy nyerni tudunk. Azért a választás legmélyén mégiscsak egy misztérium van: fölkerekedik hatmillió ember, hogy meghozzon egy közös döntést, amiről csak a Jóisten tudja, hogy mi lesz az. Az egymandátumos sikerért is ugyanannyit kell dolgozni, mint a kétharmados győzelemért.

A miniszterelnök azon kívül, hogy mik a tervei a magyar kormánynak az elkövetkező időszakban, beszélhet az orosz–ukrán háborúról is. De reagálhat arra is, hogy ma Ursula von der Leyen bejelentette: jogállamisági eljárás indul Magyarországgal szemben. Ezen belül szó eshet még az EU és Magyarország kapcsolatáról is.


Megtekintések száma: 3182





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet