​Orbán Viktor a kora esti órákban bejelentést tesz a kormány újabb döntéseiről

2020. november 3., kedd
Orbán Viktor miniszterelnök kedden este, a kormányülés után újabb szigorításokat jelenthet be a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatban – hangzott el az Operatív Törzs keddi tájékoztatóján.

3989 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 86 769 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 84, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1973 főre emelkedett, 20 856-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 63 940 fő. 4767 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 348-an vannak lélegeztetőgépen – tájékoztatott az elmúlt 24 óra adatairól Galgóczy Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője.

A magyar települések nyolcvan százaléka érintett, mindenhol előfordulhat megbetegedés. A szennyvízvizsgálatok is azt mutatják, hogy a járványhullám még emelkedőben van.

Orbán Viktor újabb bejelentést tesz

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja négy-tíz nappal jelzi előre a járvány alakulását. Itthon az egész országban vesznek mintát, és végzik a méréseket. Több nagyvárosban és a fővárosban is emelkedő tendenciát mutat, várható a fertőzésszám további emelkedése.

A szigorított maszkviselési szabályok betartása ezért fontos, és az is, hogy megfelelően viselje mindenki a maszkot: a szájat és az orrot is takarja, tiszta kézzel helyezzük fel, és viselése közben ne piszkáljuk - mondta a szakember.

A kora esti órákban Orbán Viktor bejelentést tesz a kormány újabb döntéseiről.

A rendőrök 83 esetben intézkedtek hétfőn a védelmi intézkedések szabályainak megszegőivel szemben, 65 esetben már nem érték be figyelmeztetéssel – mondta Gál Kristóf ORFK-szóvivő. Egy esetet is ismertetett, amikor a herceghalmi vasútállomáson egy férfi ellen kellett intézkedni, aki nem volt hajlandó a vonaton maszkot viselni. Végül bilincsben állították elő a rendőrök.

30 894 karantén van hatályban, hétfőn csaknem nyolcezret rendeltek el. 13 409 alkalommal ellenőrizték a rendőrök a karantént.

Jellemző tünetek esetében mindig felvetül a fertőzés gyanúja. Ha valakinek az enyhe tünetei nem szűnnek, vagy rosszabbodnak, akkor érdemes újra a háziorvoshoz fordulni, vagy akár mentőt hívni – mondta kérdésre Galgóczi Ágnes. Jelenleg 1071 egészségügyi dolgozót kellett átvezényelni – tette hozzá.


Megtekintések száma: 19383

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet