​Orbán Viktor bejelentése: szigorításokra kell számítani

2020. július 10., péntek
Megtörtént, amire midnenki "várt"?

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt a koronavírus terjedéséről. Szerinte nem kizárt, hogy újabb korlátozó intézkedések lesznek szükségesek, ugyanis a vírus behurcolásának nagy a kockázata. A környező országokban ugyanis már most nőtt a koronavírusos estek száma, Magyarország azonban elmondása szerint biztonságos.

„Újabb korlátozásokra kell számítani Magyarországon, de még nem tudjuk, hogy mikor” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Az első csatát megnyertük Magyarországon, de Horvátországban, Romániában, Szerbiában megszaladt a koronavírus-fertőzések száma az elmúlt időszakban.”

A miniszterelnök a behurcolást nevezte meg nagy veszélyforrásként, mert a magyar új esetek mögött mindig megtalálható a behurcolás. Az operatív törzs ma délig tesz javaslatot arra vonatkozóan, hogy ez ellen miként tudnánk védekezni.

„Ma-holnap döntéseket tudunk hozni” –tette hozzá Orbán. Emellett pedig példaként hozta fel Ausztriát, ahol különböző módokon védekeznek a koronavírus új hulláma ellen, amelyek között az utazási korlátozás, illetve a karantén is szerepel.

Orbán szerint Magyarország biztonságok, viszont a környező országokban emelkedik a fertőzések száma, erre pedig tekintettel kell lenni.

„Idén inkább a Balatonra menjünk nyaralni, mint Horvátországba” – mondta a miniszterelnök.

Orbán beszélt a koronavírus elleni uniós források eloszlásáról is, aminek szerinte rugalmasnak és igazságosnak kell lenni, ugyanis úgy gondolja, hogy másképp kell kezelni a helyzetet a különböző országokban és nem szabad, hogy adósrabszolgává váljunk. Úgy véli most a gazdaság újraindításával kell foglalkozni, nem pedig a jogállamisági kérdésekkel, erre akkor kell visszatérni, amikor már megoldottuk a gazdasági problémákat.

„Áttörés van, ez a jó hírem, a vírus előtt 4,5 millió ember dolgozott Magyarországon, a vírus mélypontján 4 millió 370 ezer dolgozott, és többen vesztették el az állásukat hónapokon keresztül, mint akik beléptek a piacra, most viszont ez megfordult, és elkezdett nőni a munkahelyek száma, immár két hete" – mondta Orbán Viktor, aki szerint kormányzati beavatkozással 1 millió ember munkahelyét védték meg a válság alatt.

„Magához tér a magyar gazdaság, és mindenkinek lesz munkája” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

„Láttam már néhány gazdasági válságot, aminek van egy azonnali és egy késleltetett hatása” – mondta.

„Varga Mihály a gazdaságvédelmi operatív törzsben azon dolgozik, hogy valamikor január környékén, a mostani válságból származó akkori, késleltetett megpróbáltatásokat kezeljük majd, és erre már most készülnek.”


Megtekintések száma: 2327

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet