​Orbán Viktor emelt szintű készültséget rendelt el

2021. február 26., péntek
Erről minden állampolgárnak kötelessége tudni!

A hazai járványhelyzettel kapcsolatos legújabb intézkedésekről számolt be Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök péntek reggel fél nyolc után szokásos interjúval jelentkezett a Kossuth Rádióban, ahol a koronavírus-járvány hazai alakulásával kapcsolatos legfrissebb intézkedésekről számolt be. Orbán Viktor az operatív törzs üléséről érkezett a rádió stúdiójába. Elárulta, hogy a mai adatok szerint 4668 új fertőzött van Magyarországon, 123 ember hunyt el. 451 beteg van lélegeztetőgépen, illetve 5027 személy van kórházban.

"A helyzet drámaian romlik" - jelentette ki Orbán. Elmondta, most ismét azt a számot kell nézni, hány üres ágy van a kórházakban és mennyi lélegeztetőgép áll rendelkezésünkre. Hozzátette, a fertőzések száma a következő két hétben nőni fog. A kórházak felkészültségével kapcsolatban elárulta, hogy 15 831 üres ágyunk, illetve 2296 lélegeztetőgéppel felszerelt ágyunk van jelenleg.

Elmondta azt is, a magyar szakemberek előrejelzései eddig mindig bejöttek majdhogynem 100 százalékos pontossággal. Az egészségügy mostani helyzetével kapcsolatban viszont komoly döntés hoztak az operatív törzs ülésén. Mint mondta, el kellett rendelnie egy emelt szintű készültséget a kórházakban, olyan drámai a helyzet. Ez azt jelenti, hogy újra át kell nézni a vezénylési listákat az ápolók tekintetében, vezényelni kell az egészségügyi dolgozókat, illetve a szálláshely feltételeket is ellenőrizni kell. Mint elárulta, most azt a készültségi állapotot kell visszahozni, ami legutóbb tavaly áprilisban volt, illetve novemberben.

A miniszterelnök egyébként egy videót is közzétett a Facebook-oldalán, amelyben ezt az intézkedést jelentette be.

"Lesz elegendő orvos az oltópontokon" - tette hozzá arra kérdésre válaszolva, az elrendelt készültség hatással lesz-e az oltásra.

"Kásler Miklós miniszter úr bölcs döntéseket hozott azzal, hogy bizonyos kórházi ellátásokat, beavatkozásokat engedélyezett, így az orvosok képesek most a fontos területekre koncentrálni" - folytatta.

A vakcinákkal kapcsolatban elmondta, 17 millió vakcinát kötött le Magyarország az EU-val. Illetve azt is kijelentette, hogy az oltásellenesek le akarják beszélni a magyarokat arról, hogy beoltassák magukat, azonban mindenkit arra kér, hogy éljenek az oltás lehetőségével.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 3819

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet