Orbán VIktor: lecsapoljuk a Brüsszeli mocsarat: a világ szabadságharcosává lépett elő?

2022. december 16., péntek
"Ideje lecsapolni a mocsarat Brüsszelben" - írta ki Facebook-oldalára péntek reggel az EU-csúcson lévő Orbán Viktor miniszterelnök.Péntek reggel posztolt a miniszterelnök.

"Ideje lecsapolni a mocsarat Brüsszelben" - írta ki Facebook-oldalára péntek reggel az EU-csúcson lévő Orbán Viktor miniszterelnök.

Ismert, Eva Kaili görög szocialista EP-képviselőt, az EP leváltott alelnökét, valamint három társát pénteken tartóztatták le a belga hatóságok egy korrupciós ügyben zajló nyomozás részeként. Azóta vizsgálati fogságban vannak. 

A belga rendőrség közleménye szerint csaknem 1,5 millió euró készpénzt foglaltak le a brüsszeli régióban házkutatások során. 

Kailit kivéve az eddigi gyanúsítottak mindannyian olaszok: 

Francesco Giorgi, Kaili élettársa, a szintén őrizetbe vett Antonio Panzeri munkatársa, korábban pedig Andrea Cozzolinóval dolgozott, aki jelenleg szintén egy belga börtönben várja meghallgatását. 

A vád ellenük: bűnszervezetben való részvétel, pénzmosás és korrupció. Információk szerint Katar nagy összegű pénz- és áruajándékokkal próbálta befolyásolni az Európai Parlament politikai döntéseit.

"Mindenki tudta, hogy Brüsszel tele van korrupciós ügyekkel, de most már olyan szintet ért el a dolog, hogy rendőröknek is intézkedniük kellett" -

fogalmazott posztjában a magyar kormányfő.

Az ügyben egyébként az EP-alelnök férje igyekszik mindent magára vállalni.


Megtekintések száma: 11821

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet