​Orbán Viktor már évek óta nemzetközi tényező, ilyen a magyar történelemben még nem volt

2022. április 9., szombat




Tölgyessy Péter volt Gulyás Márton baloldali aktivista választást értékelő műsorának vendége. A rendszerváltó politikus, egykori országgyűlési képviselő azt mondta: a Fidesz és azon belül Orbán Viktor az egyetlen, aki érti az országot.

Alapvetően nem volt kizárva az ellenzéki győzelem – jelentette ki Gulyás Márton műsorában Tölgyessy Péter politológus. Felidézte: a ciklus közepétől kezdve elindultak olyan folyamatok a járványkezelésben és a gazdaságban, amelyek inkább a Fidesz győzelmét valószínűsítették, erre „jött” a háború – de még ezt is el lehetett volna rontani,

és ezt az ellenzék jó eséllyel elrontotta volna.

Orbán Viktor az, aki nehéz helyzetben "különösen összeszedi magát” – szögezte le Tölgyessy Péter. A politológus szerint egyértelmű, hogy a miniszterelnököt egyetlen dolog vezérelte, az a szándék,

HOGY KI KELL MARADNI A HÁBORÚS KONFLIKTUSBÓL.

A baloldal át sem gondolta ezt – mondta –, hanem egyszerűen azt mondta fel, amit a nyugati szövetségesek mondtak.

Felidézte: Márki-Zay Péter hamar eljutott oda egy interjújában, hogy ha a NATO kéri, akkor Magyarország küld katonát. „Miközben senki nem kért tőlünk katonát” – hívta fel rá a figyelmet - vagyis teljesen felesleges volt ilyen felajánlást tenni.

SZERINTE AZ EMBEREK NEM GONDOLTÁK AZT, HOGY MÁRKI-ZAY PÉTER ALKALMAS LETT VOLNA MINISZTERELNÖKNEK.

Orbán Viktor a háborús konfliktus kérdésében miniszterelnöknek mutatkozott, a békesség emberének – az ellenzék pedig ennek az ellenkezőjét képviselte.


Megtekintések száma: 3946





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet