Óriás nefilimek csontjait tárolja a Smithsonian Intézet? A régészek hallgatnak...

2021. november 21., vasárnap
A testeket Új-Mexikóban találták a 20. század hajnalán. Az esetről azóta senki se beszél.

1902. nyarán egy átlagos napon egy egyáltalán nem átlagosnak mondható újsághír jelent meg, mely szinte sokkolta az embereket. A legtöbben nem tudták hová tenni, ami történt, és amiről beszámolt a cikk.

A rejtély ráadásul azóta is megfejtetlen.

Míg egyesek szerint az egész csak egy átverés volt, mások úgy gondolják, hogy az első, és azóta is az egyetlen eset, amikor humanoid óriásokról számolt be a sajtó.

Talán egyetlen kivétel volt még, amikor 1934 Január 29-én arról számolt be a Los Angeles Times, hogy gyíkemberek - vagy reptiliánok - élnek a város alatti mély, sehová nem vezető alagútrendszerekben. Azonban az első és sajátos eset már az 1902-es évben esett meg, amikoris a "The New York Times" jelentetett meg egy cikket 1902. Február 11-én arról, hogy óriási csontvázakat találtak Új-Mexikóban.

Mi történt pontosan? A Cikk, ami megjelent, arról számolt be, hogy hataslmas óriások tetemeit, pontosabban csontvázait találta meg egy régészcsoport egy új-mexikói területen.

A helyszínt, ahol megtalálták a csontokat, a régészek azonnal lezárták, és megkezdték a további ásatásokat.

Akkoriban arról is mentek hírek, hogy egy egész temetőt találhattak, de a legnagyobb hír egyértelműen az volt, hogy ezek a csontok sokkal nagyobb lényektől származtak, mint gy átlagos ember. Az újságban megjelentetett képek alapján is feltűnően méretes, és magas humanoidok lehettek.

Olyan romos maradványok is előbukkantak, melyeken különös, megfejtetlen írásjelek, és ábrák voltak.

Ezekről nem tudták, mik lehetnek, de annyi bizonyos volt, hogy közük van a csontvázakhoz. Soha korábban nem találtak hasonlót, de már akkoriban is léteztek szóbeszédek óriási emberszerű lényekről, melyeket gyakran csak nefilimeknek hívtak, korábbi Bibliai elnevezésük alapján.

A régészek beszámolója szerint az alsókarok csontjai csak egyenként 1,2 métzeresek voltak. találtak még egy jókora darab állkapocs csontot is, mely szintén gigantikus méretű volt. Ekkora méretű emberi lényt még soha nem találtak, de az igazat megvallva senki sem hitte, hogy ezek emberi lények.

A régészek egy része legalábbis bizonyos volt benne, hogy nefilimek csontjaira bukkantak.

A területen több gigantikus lény élhetett, egy egész kultúra a feltételezések szerint, legalábbis egyes történelmi utalások ezt valószínűsítik.

Ezek alapján már akkor úgy gondolták a régészek, hogy hasonló nefilim csontvázak ezrei(!) heverhetnek azon a területen, ahol erre a néhány csontvázra rábukkantak.

Mi történt a leletekkel a felfedezést követően? Merthogy soha többé nem szóltak hírek a megtalált csontokról, és azok eredetéről.

A legtöbb ember szerint a régészeti leletként feltüntetett csontokat a Smithsonian Múzeumba szállították, ott katalogizálták őket, majd mikor rájöttek, hogy mit is találtak, egy titkosított, jegyzékkel nem ellátott kamrába helyezték ezeket, hogy soha többé ne tudjon róla a világ.

Az ugyanis tény, hogy soha ezután nem lehetett hallani a leletekről és többet a régészek sem nyilatkoztak az esetről.

A felfedezésben résztvevők szerint nem emberi csontokat találtak, de ennél többet sosem mondtak, mintha féltek volna valamitől.

Mások - főleg a szkeptikusok - véleménye szerint az egész egy nagy árverés volt, ám a történészek jó része a The New York Times-t egy nagyon is szavahihető lapként emlegeti...

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek elveszett civilizáció óriások eltitkolt tények nefilimek tiltott régészet


Megtekintések száma: 732259

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet