Óriási aszteroida tart a Föld felé: Holnap érkezik, világszerte észlelni fogják!

2019. március 7., csütörtök




Az égitest 7,27 kilométer per másodperces sebességgel száguld majd, ezzel az aszteroidák között viszonylag lassúnak számít.

Az Express úgy tudja: 

A NASA adatai alapján a 2019 DN jelű objektum péntek délután 5 óra körül fog elhaladni bolygónk közelében. Az égitest 7,27 kilométer per másodperces sebességgel száguld majd, átmérője 90-200 méter.

Aggoalomra nincs okunk: az aszteroida biztonságos távolságban, mintegy 5,18 millió kilométerre jár majd.

A 2019 DN a földközeli objektumok közé tartozik, ezek az égitestek keringésük során bizonyos időnként a Földet is megközelítik.

Bár az efféle objektumok a legritkább esetben veszélyeztetik bolygónkat, a szakértők folyamatosan figyelik őket, hogy fel tudjanak készülni az esetleges fenyegetésre.

Az elmúlt években, évtizedekben számos olyan potenciálisan veszélyes aszteroida haladt el a Földünk mellett, melyek komoly veszélyt jelenthetnek ránk nézve.

Ráadásul ezen űrsziklák rendszeresen visszatérnek, így egy idő után változhat annyit a pályájuk, hogy meglegyen a baj.

Arról nem beszélve, hogy több olyan eset is volt, amikor UTÓLAG vettek észre egy-egy Földközelben elhaladó aszteroidát.

Ez pedig egy igen nagy veszélyre hívta fel a figyelmet, mégpedig arra, hogy mi van,, ha túl későn veszünk észre egy felénk tartó,a bolygóba becsapódó űrsziklát.

Ha így lesz, akkor gyakorlatilag esélyünk sem lesz felkészülni a várható katasztrófára, ami az egész emberiséget kipusztíthatná.

Jelenleg az egyik legnagyobb veszélyt jelentő aszteroida egyébként a Bennu.

A nagyjából fél kilométer átmérőjű aszteroida becsült tömege 60 millió tonna. A jelenlegi számítások szerint 20175-2199 között 1:2700 az esélye annak, hogy az aszteroida a bolygónknak ütközzön.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen aszteroida


Megtekintések száma: 54271





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet