Óriási baj van: A "Tűzgyűrű ébredezik"! Megaföldrengés sorozat döntheti romba a Földet?

2021. szeptember 23., csütörtök




A földrengések 90%-a és a vulkánkitörések körülbelül 75%-a a Tűzgyűrű mentén történik a földön. Ha a tűzgyűrű berobban, az egy világméretű kihalási eseményt és katasztrófahullámot indíthat el.

Úgy néz ki, hogy az utóbbi évek, hónapok és hetek földrengései nem voltak véletlen.

Egy olyan globális szeizmikus aktivitás berobbanása van készülőben, mely a fél bolygót begyújthatná.

A Tűzgyűrű nevű geológiailag meghatározható óriási törésvonal viszonylag csendes volt. Egészen mostanáig.

Figyelembe véve, hogy az Egyesült Államok nyugati partja egész hosszában a Tűzgyűrű mentén fekszik, a törésvonal ébredezése komoly aggodalomra ad okot.

Ha a tűzgyűrű egyszerre aktivizálódik, akkor egyes partmenti városok szó szerint a földfel válhatnak egyenlővé.

A tudósok szerint szinte 100%-ig biztos, hogy egyszer Kaliforniát is eléri egy ilyen rengés. Az elmúlt években óriási, rekord erősségű földrengéseket láthattunk Japánban, Chilében, Indonéziában és Új-Zélandon. Ez az Egyesült Államok nyugati partja számára is elkerülhetetlen.

Az már egyértelmű, hogy a földrengések gyakorisága jelentősen megnőtt az elmúlt években. Ennek okairól tok tudós vitatkozik, de az egyik legvalószínűbb magyarázat az lehet, hogy a tűzgyűrű aktivizálódni látszik.

A tűzgyűrű által keltett kataklizmikus rengések elméletben arra is képesek lennének, hogy teljesen átrendezzék bolygónkat.

Egyes kontinensek partvonalai jelentősen átalakulnának. Szigetek tűnnének el, és jelennének meg, és 60-100 méter magas szökőárak sújtanák a kontinensek külső peremvidékét.

Egy ilyen eseményre fontos, hogy fel legyenek készülve az emberek.

A nagyhatalmak kormányai tudnak a problémáról, de komolya előkészületeket vagy ellenlépést még nem tettek, legalábbis hivatalosan nem.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány kataklizma


Megtekintések száma: 86217





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet