Óriási baj van: ökológiai katasztrófa elé nézünk!

2017. október 24., kedd




Elkerülhetetlen az élővilág és a természet pusztulása. A Föld haldoklik?

A fősodratú média nem beszél a valós problémákról.

Azokról a gondokról, melyek nyilvánvalóvá és egyértelművé teszik azt, hogy egy ökológiai katasztrófa felé robog a világ, és hogy a hatodik, tömeges fajkihalás immáron tényleg elkerülhetetlen, és már napjainkban is zajlik.

A felelősség alól nem bújhatunk ki.

Míg a Discoveryn és a National Geographic csatornákon az unalmas mainstream természetfilmek mennek rotációban a Földünkről, addig a bolygónk pusztulóban van.

Növények, állatok, rovarok.

Kutatók már jó ideje kongatják a vészharangot a rovarpopulációk hanyatlása miatt. Egy friss kutatás sokkal drámaibb egyedszámcsökkenést állapított meg, mint amit eddig feltételeztek.

A vizsgálat során 63 német természetvédelmi területen figyelték meg a rovarpopulációk alakulását, az eredmény pedig a tudósokat is megdöbbentette, ugyanis 27 év alatt több mint 76 százalékkal csökkent a rovarok egyedszáma a vizsgált területeken.

Mindemellett egyre terméketlenebbé válik a Föld talaja.

A vizeink már erősen szennyezettek, és nemrég még azis kiderült hogy az esőerdők egy jó része nagy mennyiségben termel szén-dioxidot, vagyis szintén részben hozzájárulnak a globális üvegházhatás kialakulásához.

A tudósok szerint ez a drámai hanyatlás az élőhelytípustól függetlenül észlelhető, és a klímát, földhasználatot, élőhely jellegzetességeit érintő változások nem tudják megmagyarázni az általános tendenciát.

Az eredmények aggasztók abból a szempontból, hogy természetvédelmi területekről származnak, ahol a rovarok és más élőlények elvileg oltalmat élveznek.

A Föld talán el kívánja pusztítani magát. Egyfajta öntisztuláson megy végbe mások szerint.

Abban azonban szinte mindenki egyetért, hogy nagyon komoly a baj, és idő előtt tenni kell valamit, mert a teljes ökoszisztéma összeomolhat néhány évtizeden belül, ami az emberi populációkra is hatással lesz.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány tömeges kihalás kataklizma


Megtekintések száma: 21616





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet