Óriási bejelentés. Végleg megszüntethetik a védőoltásokat!

2019. február 8., péntek




Hatalmas változás lesz, forradalmi átalakulás jöhet éveken belül!

Amerikai kutatók olyan módszert fejlesztettek ki, amely felgyorsítja a gyógyszer szállítását a testen belül, ezért sokkal hatékonyabban szívódik fel ott, ahol szükség van rá. 

Az egészhez ráadásul mindössze csak egy kis magnézium és titán-dioxid kell. Ha a klinikai kutatás jól sikerül, ezek akár ki is válthatják a védőoltásokat a mindennapokban.

Jelenleg nagyon kevés komoly betegségre használunk szájon át szedhető gyógyszert (ilyen például a tífusz és a kolera), ennek pedig az az oka, hogy sokkal kevésbé hatékonyak, mint azok a vakcinák, amelyeket injekciós tűvel juttatnak a szervezetbe. 

Az ilyen gyógyszerek gyakran gyorsabban kiürülnek, mint hogy hathatnának, vagy a gyomorsav lebontja őket, mielőtt még elérhetnék a beleket, ahol felszívódnak a szervezetben.

A Kaliforniai Egyetem kutatói most egyedi módszert találtak arra, hogy felgyorsítsák a gyógyszer útját a testen belül, ami megnöveli az esélyét annak, hogy a gyomorsavat átvészelve időben eljusson a belekig. 

A kutatók mini mesterséges motorcsónakhoz hasonlítják a módszert, de semmi műszer nem kell hozzá: mindössze

egy mikroszkopikus mennyiség magnéziumból és titán-dioxidból.

Ez a két anyag a Futirism beszámolója szerint reakcióba lép a szervezetben található vízzel, így egy buborékos áramlatot hoz létre, ami felgyorsítja a magnéziumhoz és titán-dioxidhoz erősített gyógyszerhatóanyagot, és hamarabb elviszi a belekbe. 

Az egész mixhez már csak egy olyan membránt kell illeszteni, ami megvédi a gyógyszert a gyomorsavtól, és kész is a működő módszer. 

A kutatók az eredményeiket a Nano tudományos folyóiratban ismertették.

A klinikai kutatások még váratnak magukra, de a módszert már tesztelték egereken, méghozzá nagyon jó eredményekkel.

Ráadásul a kutatók azt mondják, hogy a szájon át szedhető gyógyszerek sokkal hosszabb ideig tartó immunválaszt is tudnak kiváltani, mint a vakcinák, ezért külön pozitívum lenne, ha ki lehetne váltani őket. 

A tűtől rettegőknek pedig igazi megváltás jöhetne.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség oltások bejelentés


Megtekintések száma: 20436





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet