Óriási bejelentést tett Elon Musk!

2017. szeptember 29., péntek
"2017-van, mostanra már kellene, hogy legyen egy Holdbázisunk. Mi a fene történik?" - kezdte, majd olyat jelentette be, amibe a fél világ beleremegett!

Elon Musk ismét megrengette a világot, és az egész űrkutatást.

Musk nemcsak a Marson akar kolóniát létrehozni, szerinte igen időszerű volna már egy Holdbázis is, és ha már úgyis óriási rakétát építenek, miért ne lehetne vele a Föld különböző pontjai között is minden eddiginél gyorsabban utazni.

Óriási dolgot jelentett most be, mely hihetetlen löketet adhat majd a jövő űrutazásának.

Elmondta, hogy nem érti, hogy 2017-ben miért nincs az emberiségnek egyetlen Holdbázisa sem.

A fenti tervekhez Elon Musk már régóta szeretett volna egy olyan rendszert használni, ami egyszerre nagy teljesítményű, és biztonságos is.

A terveket némileg újra gondolták a SpaceXnél, és egy valamivel szerényebb, de még így is óriási rakétát jelentett Musk. A méretére utal a neve is, ami amolyan Muskosan csak Big Fucking Rocket, vagyis Kurva Nagy Rakéta.

A tervező zseni már kitalálta azt is, hogy honnan lesz erre meg a keret.

Azt is elmondta, hogy a BFR újrahasznosítható rakéta lenne, vagyis számos űrmisszióhoz fel lehetne majd használni.

A hajtóműve pályára állítaná a nagyjából száz ember szállítására alkalmas kabint, a dolga végeztével pedig leválna és visszatérne a földre.

A maximális sebessége az előzetes becslések szerint 27.000 km/óra lesz.

Ezzel a Földön bárhová el tudna jutni alig egy órán belül, így nem csak az űrbéli de a Földi felhasználása iránt is nagyon sokan elkezdtek érdeklődni, és komoly tervek vannak vele.

"Ha már megépítjük ezt a dolgot, hogy elmenjünk vele a Holdra és a Marsra, miért nem mennénk vele máshova is?" - jelentette ki.

Természetesen a végállomás a Mars lenne, az első emberes Mars-misszió, ezért lett kifejlesztve a rakéta. Musk tervei szerint 2022-ben mér szállítmányt küldenének a Marsra, és ezt követően indulhatna meg valamikor az első komoly Mars-misszió.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika űrkutatás elon musk


Megtekintések száma: 123347

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet