Óriási dolgot jelentett be a NASA és az USA kormánya!

2017. december 13., szerda




Világtörténelmi jelentőségű lépés lehet az űr meghódítása felé!

Lehet, hogy Amerika meglépi azt, amiről sokan morfondíroztak, hogy valaha meg fogja lépni.

45 év kellett, hogy újra elgondolkodjanak a dolgon, és most maga Donald Trump, az amerikai elnök utasította arra a NASA-t, hogy készüljön fel.

Egy óriási bejelentés keretében eloszlattak minden kételyt: az USA és a NASA karöltve készül meghódítani az űrt, méghozzá a Holdat. Újra!

Ugyanis Amerika újra a Holdraszállásban gondolkodnak, vagyis vissza fognak térni közel 4 és fél évtized után az égi szomszédunk felszínére.

Az égitestet pedig jövőbeli Mars-küldetések kiindulópontjául használná fel. Donald Trump amerikai elnök ennek megfelelő politikai irányelvet írt alá hétfőn, amelyben utasította az űrkutatási hivatalt, hogy tegye meg a szükséges lépéseket ahhoz, hogy újra ember léphessen a Holdra.

Az amerikai kormány a célok megvalósítása érdekében kész szorosan együttműködni magáncégekkel és más államokkal is.

A Donald Trump által aláírt dokumentum ugyanakkor nem említ időkeretet az ambiciózus tervek megvalósítására, és a költségekről is hallgat.

Az elnök az irányelvet az utolsó Hold-misszió 45. évfordulója alkalmából írta alá. A jeles eseményen jelen volt Edwin Aldrin űrhajós is, aki második emberként léphetett a Hold felszínére 1969-ben, akkori parancsnokát, a 2012-ben elhunyt Neil Armstrongot követően.

Óriási űrverseny alakulhat ki hamarosan, sokak szerint éppen ez kényszerítette ki Amerikát, hogy ismét visszatérjen a Holdra, ugyanis a szuperhatalmi pozícióját hamarosan elveszti, és Kína lesz a gazdasági "hatalom".

Ez is lehetett a döntés egyik oka, valamint az, hogy Japán is és India is többször jelentette Kínával karöltve, hogy emberes Hold missziókat terveznek az égitestre.

Sőt, a Japánok nem apróznák el a dolgot: a 2020-as évek végére állandó űrállomást hoznának létre az égitesten. Mindez az űrkutatási kérdésekben illetékes stratégiai stáb közleményében olvasható, aminek ülésén Abe Sindzó kormányfő elnökölt.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen nasa űrkutatás politika


Megtekintések száma: 48220





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet