Óriási felfedezés: évekkel előre jelezhető a rák: friss kutatások komoly bizonyítékokat találtak rá!

2018. szeptember 6., csütörtök
Véget érhet a félelem kora?

A rettegett kór által beárnyékolt korszaka az emberiségnek. Olyan dologra jöttek rá a kutatók, ami forradalmat jelenthet minden tekintetben a rák elleni küzdelemben.

Képesek lehetünk ugyanis néhány éven belül - vagy már most is - megállítani, mielőtt még kialakulna...

A rák ugyanis egy friss felfedezés szerint már ÉVEKKEL KORÁBBAN kimutatható a szervezetben, legalábbis megvannak a jelei.

A bostoni Beth Israel Deaconess Orvosi Központ (BIDMC) és a brit Imperial College London kutatói most felfedezték, hogy a vérben található KIM-1 fehérje mennyisége jelezheti a veserák kialakulásának kockázatát.

Ráadásul a szakemberek azt mondják, hogy a módszerrel más rák előjelei is évekkel korábban kiszűrhetők.

Ez pedig egy olyan hatalmas fegyvert adhat az orvosok kezébe, amivel szinte majdnem minden rákfajta 100%-os arányban lehet majd gyógyítható, mivel a kialakulása előtt kapják el, és kezdik meg a megelőző kezeléseket.A KIM-1 (kidney injury molecule, vesekáros molekula) magas szintje akár már a tumor kialakulása előtt öt évvel felfedezhető a vérben, és tisztán kimutatható, hogy összefüggés van közte és a világos sejtes vesedaganat megjelenése között.

A kutatók arra is rájöttek, hogy minél több ilyen molekula van a vérben a már beteg páciensek esetében, a túlélési esély annál kisebb.

A Rák és Táplálkozás Európai Jövőbeli Kutatásának (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition, EPIC) adatait is összevetették a tudósok, és kimutatták, hogy azoknak, akik később RCC-ben szenvedtek, nagyjából duplája volt a KIM-1 koncentrációja a vérükben, mint azoknak, akik egészségesek maradtak a kutatási időszak alatt.

Az EPIC felmérései egyébként a rák és az életmód összefüggéseit kutatják, ez a világ egyik legnagyobb ilyen összetett tanulmánya.

Amikor lefuttatták azokat a modelleket, amelyek megjósolták, valakinek milyen esélye van a veserák kialakulására,

kétszer olyan pontos eredményeket kaptak akkor, ha a KIM-1 molekula mennyiségét is belevették a számításba.

“Ez egy óriási lépés a jó irányba, mivel a KIM-1 az első vérben található biomarker, amely segíthet megállapítani, ki alacsony kockázatú az RCC veserákra, és ki magas” – írta a sajtóközleményben David Muller, a Clinical Cancer Research tudományos folyóiratban megjelent tanulmány vezető szerzője.

“De több kutatásra lesz szükségünk, mielőtt ezt széles körben bevezetjük.”

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: Titokterminál.com

tudomány egészség orvostudomány rák életmód


Megtekintések száma: 20843

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet