Óriási felfedezésről számolt be a BBC a rákkal kapcsolatban! Ez óriási áttörés lehet!

2019. február 17., vasárnap




Emberek millióit mentheti meg mindössze 10 másodperc alatt!

Olyan dolgot fejlesztettek ki a kutatók, mely emberek millióit mentheti majd meg világszerte a ráktól. Ugyanis annyira hatékony, hogy gyakorlatilag 100%-os a működése.

Iszonyatosan pontos, és mindig beválik, ezt az előzetes tesztekből és kísérletekből is látni lehet a szakemberek szerint.

Egy új korszak következhet a rák elleni harcban. A szenzációs felfedezésről maga a BBC is beszámolt.

A BBC tudósítása szerint tíz másodperc alatt azonosítja a rákos szövetet egy toll formájú kézi műszer, amelyet a Texasi Egyetem tudósai fejlesztettek ki.

A kutatók szerint a műszer “gyorsabbá, biztonságosabbá és pontosabbá” teheti a daganat eltávolítását. Azt remélik, használatával elkerülhető, hogy a beteg szövet maradványai a szervezetben maradjanak – írták a Science Traslational Medicine szaklapban.

A tesztek szerint a toll az esetek 96 százalékában pontosan diagnosztizált.

A MasSpec Pen a rákos sejtekre jellemző anyagcsere felismerésével működik: szaporodási és növekedési ütemük miatt kémiájuk nagyon eltér az egészséges szövetek anyagcseréjétől.

Úgy működik az egész, hogy a kifejlesztett tollat a rákgyanús területhez érintik, majd ott egyetlen apró vízcseppet bocsát ki. Az élő sejtek vegyi anyagai a vízbe jutnak, ezt a toll visszaszívja, hogy analizálják.

A tollat ezután egy tömegspektrométerbe helyezik el, ahol több ezek vegyianyagot képesek pontosan mérni minden egyes másodpercben. Ez egyfajta kémiai ujjlenyomatot eredményez.

Ez alapján azonnal, és szinte 100%-os hatékonysággal megmondható, hogy a szövet rákos-e.

A kutatók 253 mintán tesztelték a tollat. Azt tervezik, hogy a tesztek folytatásával tovább finomítanak rajta, mielőtt jövőre műtétek közben is kipróbálnák.

Ez valóban egy olyan átütő felfedezés, mely alapjaiban változtathatja meg a világunkat, hiszen a statisztikák szerint a rákos halálesetek közel FELÉT lehetne megelőzni azzal, hogy még időben észreveszik a kórképet.

OSZD MEG másokkal is!

egészség rák életmód


Megtekintések száma: 16980





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet