Óriási felfedezést tettek a Stonehenge monolitjaival kapcsolatban!

2018. február 6., kedd




Évezredes rejtélyre jöhettek rá.

Új felfedezést tártak a világ elé a Stonehenge kőmonolitjaival kapcsolatban.

Egy olyan dologra bukkantak ugyanis, ami rengeteg mindent megmagyaráz, köztük a világ leghíresebb monolit együttesének építésének körülményeit is.

Megtalálhatták ugyanis az egykori szakrális hely építőit...

Pontosabban azoknak a nyomait.

A feltárt régészeti helyszín jellegzetes példája az Európa-szerte korábban talált neolitikus földmunkáknak. Ezek nagyjából kör alakú, koncentrikus árkokból és azokat határoló gyűrű alakú, domború sáncokból, valamint keresztező utakból álló „táborok”.

A larkhilli lelet sétányi távolságra fekszik a Stonehenge-től, ami arra utalhat, hogy ezt a helyszínt afféle tervrajzként használták a Stonehenge későbbi felépítéséhez.

Vagyis itt lehetett a Stonehenge egykori építőinek a tábora is.

A larkhilli tábor a kőkorszak végén épült, a térségben élők akkoriban kezdtek áttérni a vadászatról a mezőgazdasági termelésre.

A Stonehenge létezéséről már az idő számításunk előtti első századból származó görög feljegyzések is említést tesznek.

Ez a valaha volt legrejtélyesebb építmény az egyiptomi piramisokon kívül.

Megannyi titkot rejtenek, és még ma sem tudni, hogy hogyan is szállították oda a nagyon nehéz kőtömböket az egykori építők, éppen ezért rengetegen feltételezik, hogy egy magasabb technológia közbenjárása is szükséges lehetett.

A körkörösen elrendezett kőtömbökből és földsáncokból álló monumentális őskori építmény az angliai Wiltshire-ben, Salisbury-től mintegy 13 km-re-északra fekszik.

Lehetett annak idején vallási szent hely, de akár ősi csillagászati naptár, vagy egyfajta csillagtérkép is.

Sőt, vannak olyan paleoasztronautikából eredeztethető elméletek, melyek szerint a Stonehenge nem más, mint egy ősi átjáró, egyfajta térkapu, mely az univerzum két, egymástól nagyon távoli pontját köti össze kvantumfizikai elven.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek stonehenge


Megtekintések száma: 41978





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet