Óriási gondban van a Föld: azonnal cselekednünk kell!

2017. augusztus 27., vasárnap




Hamarosan véget érhet egy korszak, visszafordíthatatlan károk keletkeztek!

Mindössze 5 százalék az esély arra, hogy sikerüljön elérni a párizsi klímaegyezmény által kitűzött célt, vagyis azt, hogy a globális átlaghőmérséklet emelkedését 2 fok alatt tartsuk az évszázad végéig. Erre egy új tanulmány mutatott rá.

Ez egy hihetetlenül kevés arány, és óriási probléma.

Sokak szerint, ha sürgősen nem teszünk valamit, akkor a Föld bizonyos értelemben elpusztul, ugyanis olyan globális éghajlatváltozás következik be, mely a teljes ökoszisztémát veszélyezteti majd.

A szóban forgó jelentés szerint az elmúlt 50 év gazdasági, szennyezőanyag-kibocsátási (karbonintenzitási), valamint népességnövekedési trendjei együttesen valószínűtlenné teszik, hogy a XXI. század végéig a Föld légköri átlaghőmérséklete ne emelkedjen több mint 2 fokot az ipari forradalom előtti állapotokhoz képest.

A klímaegyezmény által kitűzött célt nagyon nehéz tartani, sokak szerint lehetetlen a jelenlegi körülmények között.

Ennek ellenére fontos lenne tartani, vagy tenni valamit, mert 3 éven belül olyan folyamatok indulhatnak meg, melyek után már nem lesz visszafordítható a klímaváltozás. Sokak szerint már most sem feltétlen az.

1 százalék az esélye annak, hogy a globális átlaghőmérséklet emelkedését sikerüljön legfeljebb 1,5 fokban korlátozni.

Annak viszont 90 százalék az esélye, hogy a globális átlaghőmérséklet 2 és 4,9 fok között emelkedhet 2100-ig.

A már ma is tapasztalható légszennyezés, tengerszint-emelkedés, aszályos időszakok, hőhullámok és társadalmi nyugtalanságok formájában a klímaváltozás 2030-ban évente már 60 ezer ember halálát okozhatja, ami az évszázad végére 260 ezerre emelkedhet

Egyre nagyobb hőhullámok jöhetnek, és rengeteg különféle természeti katasztrófa és csapás ütheti fel a fejét az amúgy nyugodt területeken, így akár a Kárpát-medencében is.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány klímaváltozás felmelegedés


Megtekintések száma: 66364





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet