Óriási járvány indulhat ez Oroszországból? A tudósok szerint tényleg végigsöpörhet a bolygón egy halálos vírus!

2017. július 27., csütörtök




Minden idők legrettegettebb kórsága ütheti el újra a fejét, hogy elpusztítson mindent.

A régi idők egyik nagy pusztítója volt a fekete himlő. Olyan masszív és hihetetlen mértékű pusztítást végzett, hogy egyes becslések szerint Európa lakosságát konkrétan nagyon megtépázta.

Vagyis akár az egész világot kiirthatta volna, ha másképpen alakul a múlt.

A tudósok becslése szerint több százmillió ember pusztult el fekete himlőben a történelem során. A 19. és a 20. század orvostudománya azonban megfékezte a halálos fertőzést.

A Nagy áttörés 1979-ben jött, amikor a WHO - Egészségügyi Világszervezet - bejelentette, hogy sikerült hivatalosan is megsemmisíteni a betegséget, és annak kórokozóját.

Ez persze nem volt teljesen igaz, hiszen még napjainkban is elvéve vannak esetek, melyek a fekete himlővel függnek össze.

Azonban ezek szerencsére elszigetelt esetek. Azért szerencsére, mert a kórságra a mai napig nincs hatékony vakcina. Vagyis, ha felütné egy újabb járvány, az emberek millióinak életébe kerülhet, és egész országokat üríthet ki.

Most visszatérhet minden idők leghalálosabb járványa.

Méghozzá a globális felmelegedés miatt, ugyanis olvadásnak indultak a fagyott szibériai tundrás területek, ahol annak idején rengeteg temetőt létesítettek, melybe a fekete himlőben elhunyt áldozatokat hantolták.

A kórokozó természetesen ebben a fagyott közegben életben maradhatott, így ha teljesen kiolvadnak a területek, a testekből a fekete halál újra erőre kaphat, és elterjedhet. Ha így történik, akkor robbanásszerű világjárvánnyal lehet dolgunk, melynek elképesztően magas lesz a halálozási rátája.

Lehet, hogy nem véletlen az időzítés?

A Biblia ezekre az évekre jósolta a végítélet eljövetelét, amikor Róma leromboltatik, és ragályok fognak pusztítani a Földön.

A kutatók nem a levegőbe beszélnek. Az 1890-es években például a Kolima-folyó mellett feketehimlő-járvány tört ki, a lakosság 40 százaléka belehalt. Sok ezer emberről van szó. A hullákat épphogy csak elkaparták a folyóparton a fagyott földben.

Ha azon a területen kiolvas a kórokozó, akkor a folyó elviheti azt nagyon messzi területekre is.

Ma már bizonyos mértékben ugyan kezelhető a betegség, de ehhez nagyon steril kórházi körülmények szükségesek. Ilyen pedig nem mindig áll rendelkezésre, ráadásul egy hirtelen jött járvánnyal az emberiség és az egészségügyi szervezetek egyszerűen nem tudnának mit kezdeni.

Hatalmas lenne a pánik, ezért félő, hogyha a gyilkos kór valóban kiolvad, elszabadul, és milliók életét követelheti Európában, és akár a tengerentúlon is.

OSZD MEG másokkal is!

egészség bizarr világjárvány


Megtekintések száma: 106825





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet