Óriási jeti lábnyomot fedeztek fel egy kemping túra során

2015. szeptember 2., szerda




A Szibériában megtalált rejtélyes lábnyom kétszer akkora mint egy felnőtt férfi lábnyoma.

A szóban forgó értékes és egyben ritka leletet egy kisfiú, Denis Alexandrov találta meg a sárba süppedve egy kemping-túra során. A lábnyom állapotából arra lehetett következtetni, hogy a lény ami hagyta valószínűleg hatalmas, két méternél is magasabb, és mindössze néhány órája hagyhatta hátra maga után az árulkodó jelet.

jeti-labnyom Az állítólagos jeti lábnyoma

A Shorsky Nemzeti Park Kemerovo régiójában történt az eset. Egy séta során fedezte fel az oda nem illő nyomot. Rögtön tudta, hogy nem ember hagyta hátra, hiszen a mérete kétszer nagyobb volt minden ma ismert férfiemberénél.

Az eset kapcsán körbekérdezték az arra járó embereket, hogy az adott időszakban nem-e hallottak különös zajokat, vagy nem-e láttak valami szokatlant, azonban sajnálatos módon senki sem látott vagy hallott semmit.

A Kemerovo régió már többször adott táptalajt különféle jeti észleléseknek, azonban ezek közül egyet sem sikerült még hitelt érdemlően bizonyítani. Három alkalommal szolgáltatta be állítólagos szőrmintát a jetitől a térségből, de mindháromnál kiderült a DNS vizsgálatok során, hogy egy másik állat szőréről van szó. A híres jeti vadász Igur Burtstev körülbelül 30 jeti észlelést vett számba az elmúlt években.

jeti-labnyoma Jeti lányom - méret öszehasonlítás

Jetinek a nyugati civilizációban egy nagy, főemlősszerű, a jelentések szerint a Himalájában élő lényt neveznek, de a világ számos más érintetlenebb vidékein maradhattak fenn kisebb populációi. A név a tibeti yeh-teh-ből származik; ennek jelentése (zavaró módon) „kicsi, emberszerű állat”. A Himalája más népei jeren néven ismerik.

Bizonyos fizikai bizonyítékok - mint például fészkek -azt sugallják, hogy a jeti egy ismeretlen főemlős, egy megmaradt emberszabású, esetleg egy medvefajta lehet.

rejtély rejtélyek jeti


Megtekintések száma: 10880





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet