Óriási katasztrófa söpörhet végig a bolygón - figyelmeztetnek a tudósok és geológusok

2021. április 17., szombat
Különleges bolygóegyüttállás válthatja ki a világtörténelem legnagyobb rengését?

Soha nem lehet tudni, hogy mikor éri a Földünket valami beláthatatlanul nagy katasztrófa, mely alapjaiban rendezheti át a bolygónk arculatát. 

Fölrengések ide, földrengések oda, az emberiség, és a z élővilág mindig átvészelte ezeket a katasztrófákat

De vajon a világ legutolsó és egyben legnagyobb földmozgását képesek leszünk átvészelni? Több kultúrában is keringenek mendemondák arról, hogy a világ történetében be fog következni egy akkora földindulás, amit még soha senki sem látott.

Ebben a földindulásban pedig odavész az ismert civilizáció, és az élővilág nagy része. Vannak, akik ezt a második eljövetellel hozzák összefüggésbe, amikor Jézus eljön, hogy ítélkezzen élők és holtak felett.

Valószínű, hogy ez a megarengés hozza felszínre a halottakat, és ezt írja le burkoltan a Jelenések könyve, de persze már interpretációk is léteznek erre vonatkozóan.

Van némi tudományos alapja a különféle kétes próféciák mellett annak, hogy egy ilyen globális kataklizma valóban könnyen megtörténhet.

A bolygóegyüttállás mindig is egy komoly potenciállal rendelkezett. 

A bolygók ugyanis ha túlságosan közel kerülnek egymáshoz, és egy vonalban állnak, egy adott sávban, akkor képesek hatni egymásra.

Méghozzá igen komoly erővel, mely rengeteg katasztrofális hatással lehetne a Földünkre.

Gondoljunk csak a Holdra, mely képes árapály jelenségeket, földrengéseket okozni szintén. Ha több bolygó is együtt áll, akkor olyan energiák szabadulhatnak fel a földkéreg lemezeiben, melyek mozgásra kényszerítik azokat.

Ezzel pedig egy hatalmas erejű, gigaföldrengést hozhatnak létre, ami kontinenseken át ívelhet, vagy akár az egész Föld felszínen végigsöpörhet.

Sokan azt mondanák, hogy ez hülyeség, és nem fog bekövetkezni, de a valóság az, hogy nem csak, hogy bármikor végbemehet egy ilyen, hanem végbe is ment már a múltban.

A Föld felszíne, és arculata ugyanis többször átesett már kisebb-nagyobb átrendeződésen. Éppen ezért a korábbi bolygóegyüttállások során olyan elemi erők formálták a kontinenseinket, melyek tömeges fajkihalásokat is magukkal vontak, mint következmény.

Az elkövetkező években, hónapokban előfordulhatnak majd együttállások, melyek kiválthatnak hasonlót, azonban a tudósok felhívják rá a figyelmet, hogy kicsi az esély, hogy egy újabb elemi erővel végigsöprő földrengést váltsanak ki.

Ugyanakkor nem árt mindenre felkészülni, mert ha mégis bekövetkezne egy ilyen, akkor azt az emberiség 90%-a nem élné túl.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen földrengés kataklizma földrengések


Megtekintések száma: 60016

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet