Óriási lehűlés és zivatarlánc érkezik az országba: kiadták a riasztást

2020. május 13., szerda
Szerdán többször megnövekszik a felhőzet, a déli tájakon azonban szakadozottabb lesz a felhőtakaró, így ott több, míg a felhősebb északi megyesávban kevesebb napsütésre számíthatunk, írja a Kiderül.

Az ország északi részén szórványosan kisebb eső, zápor valószínű, néhol az ég is megdörrenhet, délebbre inkább csak elvétve alakulhat ki csapadék.

A délies szél több helyen megerősödik. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 26 fok között alakul.

Északon lesz a hűvösebb, dél felé haladva pedig egyre melegebb az idő. Késő estére általában 10 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az alábbi megyékre adott ki figyelmeztetést zivatar miatt

Csütörtökön a napos-felhős időszakok mellett főként az ország déli felében alakulhat ki gyenge eső, zápor, éjjel viszont észak felé vonul a csapadéksáv, nagyobb területen eleredhet az eső.

Erős, viharos lesz a nyugatias szél. 19 és 29 fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten lehet a melegebb, északnyugaton hűvösebb idő.

Pénteken napos és felhős időszakok váltakoznak majd. 

Csapadék a nap első felében északon várható, majd délutántól egyre több helyen záporok, zivatarok alakulnak. 18-30 fokos maximum-hőmérsékletekre számíthatunk,délen lesz melegebb. Este hidegfront érkezik, a Dunántúlon feltámad a szél.

Hétvégén sok lesz a felhő, de számottevő csapadék nem várható. Szombaton reggel még naposabb, de szeles lehet az idő, majd csillapodik a légmozgás, 17-23 fokig emelkedik a hőmérséklet. Vasárnap 21-26 fokot mérhetünk.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 3052

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet