Óriási lyuk található a Ceres déli pólusán?

2016. június 6., hétfő




A NASA által készített felvételeken egy hatalmas sötét folt látható, melyből arra lehet következtetni, hogy egy hatalmas, gigantikus méretű lyuk, vagy nyílás található az égitest felszínén. Üreges lenne a Ceres? Ha igen, mi van a belsejében?

A Dawn nevű űrszonda készítette az új képeket a Ceresről, melyen érdekes anomália látható az égitest déli pólusán. Konkrétan úgy tűnik, mintha a Ceresnek nem is lenen déli pólusa, egy hatalmas bemélyedés, sötét folt található a területen.

Mi lehet a rejtélyes mélyedésben, és milyen mély lehet egyáltalán? Egy extrém geológiai formáció, vagy egy titkos bejárat valahová a Ceres belsejébe?

Üreges, vagy ún. lyukas égitesttel még nem találkozott a csillagászat, így ha bebizonyosodik, hogy valóban egy óriási lyuk látható a felvételen, akkor az rengeteg kényes kérdést felvet.

Többek között felvetődhet az égitest mesterséges eredete is.

A Ceresen korábban is észleltek már számtalan érdekes jelenséget, formációt. A Ceresen ugyanis fénylő foltokat találtak, egy másik alkalommal pedig egy titokzatos, mesterségesnek látszó kupola-szerű építményt.

ceres-osi-kupola

Sokan már most is úgy vélik a felvételek láttán, hogy a lyuk egy átjáró egy belső világba, mint ahogyan a belső Földbe is találhatóak lejáratok a sarkköröknél saját bolygónkon is.

A Ceres északi sarkkörénél semmi különöset nem látni, hegyek, kráterek és kisebb-nagyobb mélyedések tarkítják a felszínt, azonban a déli pólus szinte koromfekete a felszíni fotókon.

lyuk-a-ceresen

A NASA hivatalos magyarázata szerint azért látható jelenleg egy óriási feketeség a területen, mert az épp árnyékban van a fényviszonyok miatt.

Ez még akár igaz is lehetne, de a Ceres ezen részéről korábban nem túl sok jó felvétel készült, és egy belső NASA munkatárs azt állította korábban, hogy ezeket a képeket  az űrügynökség kifejezett utasítására rendszeresen elmontírozták, sok más égitestről, így a Marsról készült felvételekkel egyetemben.

Vagyis könnyen lehet, hogy a Ceres déli pólusán található lyukat is eltüntették a korábbi képekről.

Szakavatott szemek még fotószerkesztésre utaló jeleket is találtak az egyes képeken.

Ha valóban egy lyuk tátong a póluson, az felveti annak a kérdését, hogy hogyan került oda, és van-e valami célja. Egy ekkora lyukat ugyanis nem hozhatott volna létre egy becsapódás vagy ütközés, mert a Ceres darabjaira hullott volna szét.

Ha pedig mesterségesen vájt lyuk, az a nagy kérdés, hogy mi van a lyuk alján, a Ceres belsejében, illetve a lyuk mikor keletkezett.

Akár egy belső világ bejárata is lehet, mint a bolygónkon található állítólagos belső Föld.

belso-fold-2

A belső világok létezése az egyes égitesteken nem bizonyított, ugyanakkor egyes kutatók erősen hisznek benne, és úgy vélik hogy már közvetett bizonyítékok igazolhatják ezen világok létezését.

Ha a Ceres valóban üreges belül, és a póluson található lyuk levezet az üreg mélyére, akkor talán egy mesterséges munkáról van szó, és egy idegen civilizáció maradványairól.

Ha a Ceresről újabb, még részletesebb felvételek kerülnek elő, talán közelebb jutunk a megoldáshoz, és felfedhető lesz a Cerest övező megannyi rejtély.

www.avilagtitkai.com - Minden jog fenntartva

ufó ufók idegen idegenek összeesküvés élet más bolygókon


Megtekintések száma: 9537





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet