Óriási őskori kőgömböt találtak Boszniában

2016. április 15., péntek




A furcsa tárgyat egy eddig nem ismert ősi civilizáció hagyhatta hátra 1500 évvel ezelőtt.

A rejtélyes kőgömböt egy boszniai város, Zavidovici mellett találták meg egy erdőben. A szokatlan tárgy később egy archeológus figyelmét is felhívta magára, aki jobban megvizsgálta a leletet. Semir Osmanagic számára nem ez volt az első különös lelet, hisz korábban a hirhedt boszniai piramisoknál is vezető archeológusként volt jelen.

A most előkerült óriási kőgolyó impozáns méretű, közel 1,5 méteres sugárral rendelkezik. A kormeghatározás alapján 1500 évvel ezelőtt készíthette egy eddig ismeretlen civilizáció.

Elképzelhető, hogy a kőgömböt ugyanaz a népcsoport készítette, mint a boszniai piramisokat is.

osi-kogomb-boszniaban-2

A kutatók úgy hiszik, hogy a kőgömb körül, vagy annak közelében több hasonló lelet is heverhet mélyen a föld felszíne alá temetve, melyeket kiásva többet megtudhatnak erről a rejtélyes civilizációról, és arról, hogy mi is a kőgömbök pontos rendeltetése.

Vannak olyan feltételezések, hogy ezek a kőgömbök talán rejtett kincsesládák, és aranyat rejthettek el a közepükben néhai készítőik.

Mások szerint szakrális eredetűek, de egy azonban közös bennük: ezek a kőgömbök ott vannak az egész világon, szinte mindenhol ugyanígy néznek ki, és ugyanígy készültek el. Gondoljunk csak a costa ricai szintén rejtélyes kőgömbökre.

costa-ricai-kogolyok-rejtelye

Mi lehetett a pontos céljuk, ha az egész bolygón található belőlük? Kik és miért készítették? Reméljük, egy napon valaki megleli a választ a kőgömbök ősi rejtélyére.


Megtekintések száma: 8778





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet