Óriási rejtély övezi az elhagyatott yachtban talált mumifikálódott férfit

2016. március 2., szerda




A riasztó tetem feltehetőleg egy világjáró kalandoré lehet, akit egy elhagyatott, kísértetiesnek tűnő yacht belsejében találtak meg. Mindenki azt találgatja, pontosan ki lehetett és miért halt meg…

A feltehetőleg német származású férfi teste teljes mértékben mumifikálódott, ami szokatlan ilyen éghajlaton és körülmények között.

Rengeteg a kérdés

A tetem mellett találtak egy rádiótelefont, mellyel feltehetőleg utolsó hívását szerette volna megejteni, valószínűleg segítséget szeretett volna kérni.

A múmiáról rögtön megindultak a találgatások és teóriák. Arról hogy ki lehetett, vagy, hogy mi is történ vele.

mumifikalt-holttest-megtalalas-helyszine Itt találták meg a bizarr múmiát.

A legvalószínűbb elmélet szerint a holttest Manfred Bajorat 59 éves férfié lehet. Közel 20 éve hajózott már a tengeren kisebb-nagyobb megszakításokkal, tehát elmondható, hogy tapasztalt utazó volt, ezért volt érthetetlen halála.

Utoljára 2009-ben látták a férfit, akkor is hajózni indult, aztán soha nem tért vissza.

sun-magic-hajo

A most megtalált yacht rendkívül rossz állapotban volt. A hajócsavar eltört, a kabin egy részét pedig már elárasztotta a víz.

A rejtélyes és bizarr azonban a test mumifikálódása volt.

Nagyon jó állapotban maradt meg a test, mintha most halt volna meg, pedig már nagyon rég halott lehetett. Talán az óceánon dúló szél, a magas hőmérséklet és a sós levegő együtt okozhatták ezt a hatást.

 

A halál oka: ismeretlen

A legfurcsább az egészben az, hogy a halál okát nem sikerült megállapítania a nyomozóknak. Nem utal semmi idegenkezűségre, azonban természetes halálokot sem találtak. Mintha csak elaludt volna, még a póz is erre utalt, ahogyan megtalálták.

mumifikalodott-kalandor

Ettől a ponttól kezdve jóformán bármilyen elmélet szóba jöhet. Talán meggyilkolták, és úgy állították be, mintha csak elaludt volna? Talán álmában a túlvilágra távozott?

Egyes vadabb elképzelések szerint még az sem kizárt, hogy a férfit idegenek rabolták el és konzerválták testét.

Míg mások úgy vélik, talán elkeseredettségében véget vetett életének valamiféle pirulával, bár erre vonatkozó nyomokat sem találtak a boncolás során.

Rejtélyes mumifikálódás

Rengeteg találgatás látott azóta napvilágot a holttesttel és annak állapotával kapcsolatban. Sokan azon a véleményen vannak, hogy a múmia kitűnő állapota nem a véletlen vagy a természet műve.

Talán a gyilkos még halála után is a hajón tartózkodott, és ő maga konzerválta a szerencsétlenül járt férfit, és eltüntette maga után a nyomokat.

[tenger-szelleme A tenger szelleme állítólag még repülőgépekre is lecsapott, ezért vannak a máig megfejtetlen utasszállító eltűnések az óceánok felett.

A babonásabbak szerint a tenger szelleme mumifikálta a férfit, vagy egy olyan lény támadta meg, mely eddig még ismeretlen volt.

A tenger szelleméről már korábban többször beszámoltak.

Történelmi feljegyzések beszélnek egy gonosz entitásról, erőről, mely módszeresen támadta meg a magányos hajósokat az óceánon. Aki találkozott vele, soha nem látták újra, még a holttestüket is elnyelte magával a föld.

Ha időnként előkerült egy-egy maradvány, az szokatlanul jó állapotban került meg.

Időutazás

Az egyik legelrugaszkodottabb elmélet szerint a férfi időt utazott, ezért konzerválódott ilyen jól a teste. 2009-ben tűnt el, feltehetőleg egy számára kedvezőtlen időalagútba került, ahol percek alatt megöregedett, meghalt, és mumifikálódott.

Persze ezek csak puszta feltételezéseknek tűnnek, jelenleg semmit sem tudni mi történt a férfivel, így elméletben bármi szóba jöhet.


Megtekintések száma: 13007





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet