Óriási szenzáció: megfejthették a holt tengeri tekercsek legnagyobb titkát!

2017. november 23., csütörtök




A holt tengeri tekercsek óriási rejtélynek számítanak még napjainkban is, és bár sok mindent sikerült belőlük megfejteni, még sok olyan dolog van, mely rejtve maradta régészek és a tudomány előtt.

Bár a tekercsek rendkívül jelentős források, semmit sem tudunk a szerzőikről.

Egy, az Amerikai Keletkutató Intézetek bostoni ülésén bemutatott új vizsgálat azonban most közelebb hozhatja a tudományt a rejtély megoldásához.

Az izraeli Régészeti Hatóság csapata 33 kumráni csontot elemzett.

A leletek nagyjából 2 200 évesek. A tanulmányozott csontvázak közül 30 különböző korú férfiakhoz tartozott, a többi azonban túl rossz állapotú volt ahhoz, hogy megállapítsák a nemüket.

Mivel a maradványokon nem azonosítottak halálos sebeket, a vizsgált személyek feltehetőleg nem katonák voltak.

Annyit sejteni lehet, hogy a temetkezés helyét vizsgálva kikövetkeztethető, hogy a férfiak egy kolostor tagjai voltak, vagy valamiféle szektához tartozhattak.

A holt-tengeri tekercsek szerzői az esszénusok voltak. A zsidó vallási csoport az időszámítás előtti 2. és az időszámítás szerinti 1. század között virágzott. A kis férfi közösség tagjai jámbor életet éltek, kerülték az érzéki élvezeteket, és az önkéntes szegénységet választották.

Éppen ezért sok legenda kezdett el keringeni arról, hogy az ősi holt tengeri tekercsek szövegeibe kódolhatták a Szent Grál végső nyughelyét is.

Ezek az emberek ugyanis szellemi értelemben érdemesnek találtattak arra, hogy Isten és Jézus legnagyibb titkát őrizzék.

Bár a kutatás eredményei nem bizonyítják egyértelműen az esszénusokra vonatkozó elképzelést, az új adatok mindenképp tovább árnyalják a korabeli régióról kialakított képet.

Talán magához a Grál legendához is közelebb vihet minket az, ha bebizonyosodik minden hitelt érdemlően az esszéneusok szerepvállalása a dologban.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély hihetetlen rejtélyek történelem szent grál holt tengeri tekercsek


Megtekintések száma: 30821





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet