Óriási titkot rejthetek a csütörtökön nyilvánosságra kerülő Kennedy-akták!

2017. október 25., szerda




Donald Trump alig 24 órán belül nyilvánosságra hozhatja minden idők legtitkosabb aktáját. Míg a világot megeszi a kíváncsiság, a CIA és egyes szervek rejtélyes módon azért lobbiznak, hogy ez ne történjen meg. Mit tartalmazhatnak az akták?

Hatalmas titokról lebbentheti le a fátylat Donald Trump elnök. Egy olyan titokról, amiről egyetlen korábbi elnök sem lebbentette még fel a fátylat, és mindenkinek elemi érdeke volt jó mélyre eltemetni.

Szombaton azonban bejelentette, hogy csütörtökön nyilvánosságra fogja hozni a híres Kennedy-aktákat.

Vagyis pontosabban fogalmazva ő csak nem kérné a legfeljebb csütörtökig tartó titkosítások újraindítását a következő 25 évre.

A dolog azonban még nincs lefutva, Trump a tweetjében úgy fogalmaz, hogy „további információk megismerésétől függően" ez a döntése.

Az FBI nem fűzött kommentárt az ügyhöz, a CIA és az egyes hozzá tartozó szervezetek viszont azért lobbiznak, hogy ez ne történhessen meg.

Sokak szerint az ügy azért érdekes, mert valami olyasmit tartalmazhatnak a Kennedy-akták, amit a közvélemény még sohasem tudott.

A Kennedy-elnök halálával és az ellene elkövetett merénylettel kapcsolatos teóriák az évtizedek alatt hatalmas népszerűségnek örvendtek.

Ezeknek a találgatásoknak és elméleteknek szakadhat most vége, de egyesek szerint lehet, hogy éppenhogy igazolást nyerhetnek.

John F. Kennedy az Egyesült Államok demokrata elnöke volt 1961-től. 1963. november 22-én Texasban egy nyitott elnöki autóban utazott, amikor távolról lövések érték, és elhunyt. A hivatalos magyarázat szerint Lee Harvey Oswald volt a merénylő, aki egy magányosa farkas volt.

Azonban számtalan összeesküvés elmélet látott napvilágot arról, hogy Oswald mennyire alkalmatlan volt ilyen jólirányzott lövések leadására, ráadásul a gyanú szerint éppen maga a CIA iktatta ki, mert bizonyos dolgokról az elnök túl sokat tudott.

A levéltárban (National Archives) őrzött aktákat kutató szakértők szerint 3100 dokumentumról lehet szó, ami összesen több tízezer oldalnyi, eddig nem látott anyagot tartalmaz. A legtöbbjük a 60-as és 70-es években keletkezett, de néhány tucat a 90-es évekből is van.

Sok köztük a CIA-hoz tartozó, de van olyan is, ami az FBI pecsétjével van ellátva.

Sokak szerint vagy az összeesküvés elméletek igazságtartalma miatt kapálózik a CIA, vagy pedig azért, mert az akták olyan dolgokra deríthetnek fényt, mely közvetlen felelőséggel terheli őket azért, hogy azona végzetes napon meghalt Kennedy.

Sokak szerint Trump ezzel a nyilvánosságra hozzásal egyértelműen azt akarja bizonyítani, hogy valóban létezik egyfajta deep state, vagyis árnyék kormány, egy háttérhatalom, mely az elnökök felett működik.

OSZD MEG másokkal is! 

rejtély rejtélyek összeesküvés kennedy politika kennedy gyilkosság


Megtekintések száma: 26529





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet