Óriási tornyok vannak a Plútó felszínén: elhallgatja a NASA?

2023. április 18., kedd




Fellángolt a vita a Plútó felszínén élő rejtett civilizáció lehetőségéről, ugyanis óriási, 500 méteres tornyokat találtak a felszínén.

Rejtélyes torony formációk

Hihetetlen dolgok derülhetnek ki a Plútóról. Mégpedig az, hogy hatalmas, toronyszerű szerkezetek lehetnek a felszínén.

Először figyeltek meg ilyen képződményeket ezen az égitesten, noha nagyon messze van tőlünk, és további részletesebb megfigyelésekre lesz majd szükség.

Egyesek szerint ezek az egyenként közel fél kilométer magasan a felszínből kitörő tornyok mesterséges eredetűek, míg mások úgy gondolják, hogy a bolygó egyfajta természetes formációi.

A NASA New Horizons nevű műholdja azonosította őket, pontosabban ez szolgáltatta azokat a felvételeket, melyeken később felfedezték az alakzatokat.

A Plútó Tartarus Dorsa régiójában találhatóak ezek, és soha azelőtt nem figyeltek meg más égitesten ehhez fogható formációkat.

Idegen eredetűek?

Rengeteg a vita jelenleg arról, hogy mi is lehet a pontos eredetük, és hogyan is keletkeztek. Míg a NASA, és a NASA-hoz köthető tudósok egy java része természetes eredetet sejt a dolog mögö9tt, addig akadnak olyanok, akik szerint ezek lehetnek egy rejtett idegen civilizáció bizonyítékai.

A NASA szakemberek arra hivatkoznak az ügyben, hogy a Földön az Atacama sivatagban is látni hasonlókat, igaz ezek nem érnek el ilyen magasságokat.

Az ufó szakértők szerint azonban ezek a tornyok egyértelműen mesterséges eredetűek, és a környezetükhöz képest éles határvonallal emelkednek ki a felszínből, több száz méter magasra.

Azonban a csavar itt jön a történetben. Azt még a NASA szakemberei is elismerik, hogy ezeknek a formációknak a jelenléte szigorúan azt feltételezi, hogy van, vagy valaha volt légköre a Plútónak, enélkül nem alakulhattak volna ki.

Légköre lehetett a Plútónak

Ha pedig légköre volt, akkora talán bizonyos kémiai folyamatok is zajlottak a légkörben, és a felszín védelmet élvezett a nap gyilkos sugaraival szemben, valamint a légkörnek megvolt az a szerepe, hogy magában tartva a hőt, felmelegítette a bolygót, mely végső soron még az élet számára is megfelelő lehetett.

Egyes kutatók szerint a légköröknek más és más fajtái létezhetnek, melyek jobban, vagy kevésbé tartják magukban a hőt, így elméletileg létezhetnek olyan bolygók, melyek a lakható zónán kívül is elég hőt tartanak benn a légkörükben ahhoz, hogy meleg legyen rajtuk.

Ez azt jelenti, hogy a közelmúltban egészen biztosan sűrű légköre lehetett, mert ezeknek a tornyoknak a kialakulásához ez elengedhetetlen volt. Talán mélyen a felszín alatt, abban a rejtett óceánban, amit 2016-ban felfedeztek, még élhetnek élőlények, vagy a felszínt megkapargatva idegen élőlények nyomára bukkanhatunk.

A jövő misszióinak feladata lesz majd, hogy ezeket kiderítsék, de addig is sok-sok év kutatás vár még majd a tudósokra, csillagászokra.

ufó ufók idegen idegenek csillagászat űrkutatás élet más bolygókon


Megtekintések száma: 136413





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet