Óriási változások jönnek a világpolitikában: brutális fordulatok, melyek Európára is hatással lesznek!

2018. március 13., kedd
Most formálódhat majd igazán a világ, és annak hatalmi erőviszonyai.

Nagy változások fognak beállni hamarosan, és ennek Európában is lesznek következményei, ha tetszik, ha nem.

A világ ugyanis átalakulóban van. A hatalmak is átalakulóban vannak, így az erőviszonyok is.

Míg Oroszország szép lassan megerősödik, és haditechnikailag gyakorlatilag a világ első számú országává válik, addig az USA kezd elmaradni.

Egy ideje érezni lehetett ezt, és az USA szerepe tovább is fo gyengülni az elkövetkező hónapokban, években.

Kína ugyanis gazdasági összesítésben meg fogja előzni, tudományban pedig nemrég hagyta el.

A világ első számú országából tehát egy másodhegedűs lett, ez pedig kibillentheti a világ természetes egyensúlyából az egész bolygót.

Az orosz befolyás és az erős Putyini hatalom árnyéka rátelepszik majd Európára, az azonban még kérdés, hogy ennek az árnyéknak az európai nemzetek örülni fognak-e, vagy sem.

Óriási változás előtt áll a német politika is migráns kérdésben. Több szakértő szerint szerint gyökeres fordulat várható, de nem tudni mely szavakból lesznek tettek is.

Ha lesznek, akkor Európa még menthető lesz. Ellenben ha nem, akkor Európára lassú pusztulás vár, de ezt oroszország nem biztos hogy megvárja, ugyanis akadnak olyan bizarr elképzelések, miszerint az oroszok Európa védelmében kiterjesztenék befolyásukat az egész kontinensre.

Ez pedig a jövőben óriási konfliktusokat fog szülni, ugyanis az európai országok félni fognak és sokan már most is tartanak az orosz befolyástól, de a migránsok ölelő karjaiba sem szeretnének rohanni.

Európa tehát mindenképpen egy nagy válságon fog átmenni átalakulása közben.

Már most érezni lehet, hogy egy sokkal több pólusú világ fog kialakulni minden tekintetben, miközben a keleti országok szép csendben az anarchia szélére sodródnak.

A dolgok alakulása következtében Japán, Kína, Oroszország, Korea, és az USA válnak meghatározó hatalmakká, de ezek között az lesz a leglényegesebb változás, hogy Amerika elveszti szuperpozícióját a többi ellenfeléhez képest.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség európa politika háborúk oroszok usa


Megtekintések száma: 108275

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet