Óriási veszélye lehet annak, amit az alufóliával csinálsz otthon!

2021. június 24., csütörtök




Olvasd el, mert lehet, hogy ezt te is így csinálod!

Sokan nem tudják, mert rengeteg kérdéses elem volt ebben a kutatásban, így pro-kontra elhangoztak már érvek, ellenérvek.

Most azonban pontot tettek a végére, és meggyőző bizonyítékok tanúsítják, hogy az alufóóliában sütött étel alumíniumtartalma jelentősen megnő.

Vagyis nagyon sokak azok, akik így készítenek bizonyos ételeket, eddig fokozottan ki voltak téve egyfajta alumínium mérgezésnek - állítják a kutatók.

Az alumínium a magas hőmérséklet és a fűszerek maró hatására válik ki, oldódik ki, és kerülhet bele az ételbe. A szakemberek azt hangsúlyozzák, hogy ez persze nem minden esetben van így, de az esete túlnyomó többségében valóban kimutatható volt egy jelentős alumínium többlet az élelmiszerekben a kísérletek, és tesztek során.

Alumíniummal kisebb mennyiségben nap mint nap találkozik a szervezetünk. Megtalálható a konzerves kukoricában, dezodorunkban és számos kozmetikai cikkben is.

Azonban arra nem vagyunk felkészülve - pontosabban a szervezetünk nincs rá felkészülve - hogy belsőleg is komoly dózisban kapjunk belőle.

Kis mennyiségben még nem is okoz gondot: az Egészségügyi Világszervezet adatai alapján az emberi testsúlyhoz viszonyítva kilogrammonként 40 mg alumíniumot képes az emberi szervezet kiválasztani.

Étkezés során, ha alufóliában készítünk ételt, a napi megengedett alumínium mennyiségnek akár többszöröse is bejuthat a szervezetünkbe, ezzel mérgezve minket.

Ennek pedig hosszabb távon beláthatatlan következményei vannak

Magas hőfokon ugyanis a fólia fémtartalma szivárogni kezd az ebédbe, ráadásul minél magasabb hőmérsékleten, minél hosszabb ideig sütjük az ételt a fóliában, alumínium-koncentrációja annál jobban nő.

A szakemberek nem tanácsolják, hogy bármit is alufóliában süssünk, tanácsos porcelán, vagy üveg anyagú fedőt használni helyette.

A hideg ételek esetében sem kifejezetten tanácsos az alufólia használata, noha ott kisebb az esélye ennek, de ha elég hosszú időn át tároljuk, szintén alumínium jut az élelmiszerbe.

Azért annyira fontos ez a bizonyíték és ez a tudományos alátámasztás, mert az alumínium a szervezetben rengeteg veszélyes tünetet produkálhat. Mivel méreg, így felelőssé tehető akár a rákos megbetegedésekért, és a Parkinson-kórért, vagy az Alzheimer-kórért is.

OSZD MEG másokkal is!

egészség rák feltáró egészség megelőzés


Megtekintések száma: 244453





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet