Óriási x alakú struktúrát találtak a csillagászok galaxisunk közepén!

2017. december 2., szombat
Egy gigantikus, x alakú formáció vagy objektum lehet a galaxisunk közepén. A kutatók egyelőre nem tudják, hogy mi lehet ez a rejtélyes objektum, melyet azelőtt soha nem érzékeltek.

Kissé giccsesnek hangozhat a mondat, de most valóban X jelöli a helyet. A galaxisunk közepén ugyanis egy ilyen alakú anomáliát fedeztek most fel a csillagászok és űrkutatók.

A felfedezést megerősítették, rengeteg adat és infravörös tartományban történt mérés is megerősíti, hogy van egy x alakú tárgy a galaxis közepén.

A tudósok nem tudják, hogy mi lehet, de különféle elméletek már léteznek arra vonatkozóan, hogy miből lehet, hogyan keletkezett.

A csillagászok szerint a szokatlan alak is azt mutatja, hogy van valami a tejút és más galaxisok közepén, amit még nem ismerünk, és ami talán a jelenleg ismert tudomány számára is megmagyarázhatatlan.

Olyan folyamatok játszódhatnak le odabenn, melyről fogalmunk sem lehet. - Nyilatkozta az egyik tudós az ügy kapcsán.

azt a nyilvánvaló következtetést sugallja, hogy a most talált dolog akár mesterséges,

valamilyen kéz által alkotott objektum is lehet, de egyelőre korai következtetéseket levonni.

A szkeptikus csillagászok szerint inkább lehet egy x alakban elrendeződött csillaghalmaz, igaz erre ugyanúgy nincs még elegendő bizonyíték.

Feltehetőleg a galaxis keletkezésekor keletkezhetett, és ha valóban egy még nem ismert mechanizmus "terméke", akkor további vizsgálatok ki fogják deríteni azt, hogy hogyan keletkezett, miből lehet, és mikor került oda.

Vannak olyan szakemberek, akik szerint lehetséges, hogy bár az objektum nem mesterséges, de talán mégis köze van idegen civilizációkhoz. Szerintük ugyanis nem minden galaxis tartalmaz ilyen x alakú anomáliát a közepükön.

Az is különös továbbá, hogy ez az x egyáltalán ott van, hiszen a korábbi felfedezések szerint a galaxisunk közepén egy gigantikus méretű fekete lyuk található, melynek

már sok ezer, vagy milliárd évvel ezelőtt el kellett volna szívnia önmagába ezt az x alakú struktúrát, de az mégis ott van.

Talán egy átjáró, egyfajta sötét anyagból álló kapu, mely más térdimenziókba nyílik, vagy valamiféle féregjárat.

Mindenképpen szükség van további kutatásokra, hogy egyértelművé váljon, mi is van a galaxisunk közepén, mely ilyen érdekes formációba rendeződött.

Akik az idegen életben reménykednek, úgy gondolják, hogy egy komplett kolónia élhet galaxisunk belsejében, szemünk és kíváncsi tekintetünk elől - egyelőre - rejtve.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek csillagászat univerzum világegyetem


Megtekintések száma: 27915

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet