Örökké élhetünk, akár már ma! Egy vállalat forradalmi megoldással állt elő!

2023. szeptember 20., szerda




Mi magunk is örök életet nyerhetünk az általuk kifejlesztett technológia által!

Egy egészen beteg ötlettel. A HUMAI nevű cégnek olyan ötlet jutott eszébe, ami minimum sci-fibe illik.

Mesterséges intelligenciával támasztanák fel az elhunytakat. Bizarrul hangzik. 

A technológia ugyanis megérett arra, hogy örök életet biztosítson az emberiség számára, és ez nem csalás, még csak nem is ámítás. Ez maga a valóság. 

A tudomány ma már képes lehet rá.

Az ötlet távolról emlékeztet minden idők egyik legsötétebb hangulatú sorozatának, a Black Mirrornak a “Be Right Back” című részére, ahol az elhunyt online kommunikációjából építenek fel egy virtuális személyiséget, csak annál egy fokkal komplexebb.

A HUMAI először is a mesterséges intelligencia és nanotechnológia felhasználásával eltárolná a páciens személyiségének minden apró részletét a viselkedésétől kezdve a szófordulataiig, majd az adatokat betáplálnánk egy elhunyt ember még élő agyába, amit beültetnének egy mesterséges testbe.

Addig pedig virtuálisan tárolnák, mint egy gigantikus adathalmazt, több dimenziós adattárolókon...

Ha az agy elkezdene elöregedni, a cég egyszerűen újraklónozná, így gyakorlatilag megvalósulna az örök élet – legalább is ha elhisszük, hogy az így létrehozott ember még mindig ugyanaz lenne, aki meghalt.

Ez egy rendkívül bonyolult etikai kérdés. valójában senki sem tudja, hogy a  tudat teljes mértékben másolható-e. Ha például tényleg létezik a lélek, mint ahogyan azt sokan gondolják, főleg vallások, akkor nem beszélhetünk örök életről, mert akit létrehozunk, vagy más testbe ültetünk ezáltal, már nem lesz önmaga.

A HUMAI cég állítása szerint a technológia már a"holnap" elérhetővé válik, azaz a közeljövőben egészen biztosan le fogják tudni másolni a tudatot.

A hírek és kísérletek szerint egyébként már most is képesek erre, de korlátozott mértékben, alapszinten.

Bár az ehhez szükséges technológia momentán még távolról sem áll rendelkezésre, az örök életre áhítozóknak addig sem kell aggódniuk, hiszen a cég nagyon szívesen eltárolja a páciensek agyát lefagyasztva, amíg ki nem okoskodják, hogy az elképzelést hogyan lehet átültetni a gyakorlatba.

Mindenesetre nagyon közel van a dolog a megvalósításhoz, és bár rengeteg jogi és etikai, erkölcsi kérdést felvet, egy új esélyt adhat az embereknek arra, hogy a halhatatlan Istenük nyomába eredjenek.

OSZD MEG másokkal is!

technológia technika hihetetlen örök élet az emberiség jövője mesterséges intelligencia


Megtekintések száma: 131419





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet