​Ororszország hamarosan lerohanhatja Ukrajnát? A Pentagon provokációja?

2021. december 4., szombat




Sokkoló információk kerültek napvilágra. Az USA hírszerzése szerint is megindult a visszaszámlálás, napok vannak hátra hogy berobbanjon a harmadik világháború…!

175 ezer katona van már most is a határon és cska az invázióra várnak!

Az amerikai hírszerzés ismeri az Ukrajna elleni lehetséges orosz katonai offenzíva tervét, eszerint azt már a jövő év elején elindíthatják 175 ezer fővel.

Ezt a The Washington Post írta egy meg nem nevezett amerikai kormánytisztviselőre hivatkozva.

Az amerikai hírszerzés becslése szerint a 175 ezer katona fele már felvonult az ukrán határ közelében.

Az offenzívában száz zászlóalj-harccsoport venne részt. Az amerikai hírszerzők azt is tudni vélik, hogy Oroszország az utóbbi időben sokkal intenzívebben próbálja meg lejáratni Ukrajnát, előkészítve így a támadást.

Joe Biden amerikai elnök éppen pénteken jelentette be, hogy összeállít egy átfogó tervet az orosz-ukrán válság kezelésére, azzal a céllal, hogy megnehezítse az Ukrajna elleni esetleges orosz támadást. Jen Psaki fehér házi szóvivő később jelezte, hogy Moszkva elleni szankciókról is szó lehet.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szintén pénteken megerősítette, hogy Putyin és Biden videókonferencia keretében tárgyalni készül.

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a kijevi parlamentben felszólalva figyelmeztetett:

Oroszország több mint 94 ezer katonát vont össze az Ukrajnával közös határ közelében, és átfogó offenzívát indíthat január végén.

Moszkva viszont „destabilizáló magatartással” vádolja Ukrajnát és az Egyesült Államokat, és azt sugallja, hogy Kijev előkészületeket tehet egy offenzívára Ukrajna oroszbarát szakadárok kezén lévő keleti részén.

A harmadik világháborút is kirobbanthatja

Sokan attól tartanak, hogy eza z egész tulajdonképpen a harmadik vilgáháborút is kirobbanthatja.

Mivel Európában forró pont van mindenhol politikai értelemben, így valamennyi országnak állást kell foglalnia valamelyik oldalon.

Ez pedig további, akár fegyveres konfliktusokhoz vezethet.

A NATO is akcióba lendülhet annak ellenére, hogy egy korábbi jelentés szerint az oroszok ha akarnának, menettempóval el tudnának jutni akár Berlinig is…


Megtekintések száma: 26935





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet