Oroszországot kihívás elé állítják az Északi-sarkon a nagyhatalmak!" - Egy háború előkészítését látjuk?

2019. március 9., szombat




"Oroszországot komoly kihívás elé fogják állítani a nagyhatalmak az Északi-sarkon: politikai helyezkedést vagy egy háború előkészítését látjuk?"

Ahogy Oroszország megerősíti erőfeszítéseit az Északi-sarkvidék biztosítására és erre mind az Egyesült Királyság, mind az Egyesült Államok reagált, hogy eleget tesz a „kihívásnak” - mindez egy előjáték, mely háborúhoz vezethet, a szakértők szerint.Hadászati stratégiai szempontból egyre növekedni fog a súlya, ezért Oroszország komolyan igyekszik megerősíteni katonai jelenlétét ebben az övezetben.

Az a "senki tava" - mondta James Foggo amerikai admirális egy közelmúltbeli interjúban az amerikai médiában. Ezek már a legújabb amerikai figyelmeztetések Oroszország északi irányú terjeszkedésével és tevékenységeivel kapcsolatban.

Oroszország azonban jobb helyzetben van mind jogi, mind fizikai szempontból, hogy felügyelje az Északi-sarkvidéket.

"James Foggo nyilatkozata csak egy újabb jelzés arra, hogy az Északi-sarkvidék a közlekedési útvonalak és a természeti erőforrások globális versengésének arénájává válik” - mondta Khodarenok, orosz tábornok.

Az amerikai becslések szerint a sarkvidéki tengerfenék rejtheti a világ még meglévő olajtartalékának 15, gáztartalékának 30, csepfolyós gáztartalékának 20 százalékát. Emellett gyémántból, fémből, ritka ásványokból is rengeteget rejthet a tengerfenék, összesen mintegy

22 400 milliárd dollárnyi (6 200 000 milliárd forint, vagyis 195 évnyi magyar GDP) vagyont rejt a tengerfenék. - ez a teljes amerikai államadósságot is le tudná nullázni akár...

Egy nagyon érdekes momentumra szeretnék rámutatni:

az utóbbi időben jelent meg egy nagyszerű játék, a DETROIT: BECOME HUMAN, melyben mesterséges intelligánciával irányított androidok és emberek csodás történetét ismerhetjük meg és játszhatjuk végig.

Ugyanakkor a játékon teljesen végighúzódik, hogy közben helyi híradásokat, újságcímeket és cikkeket, híradóbejátszásokat láthatunk. Ennek folyamatos központi motívuma a III.világháború lehetősége és feszültség az USA és Oroszország között az Északi-sarkvidékért folytatott harcban..... 

Ezt csak mint érdekességet szerettem volna ide idézni nektek, mert nem biztos, hogy mindannyiótoknak van lehetősége szerteágazó területeket és információkat egyszerre látni és összekapcsolni!

Moszkva egyidejűleg modernizálja haderejét és növeli annak létszámát az Északi-sarkvidéken. Ma az Arktisz militarizálása az orosz védelmi minisztérium egyik legfontosabb prio­ritása. 

Ez az a helyzet, amikor a hadi potenciál segíti elő a gazdasági eredményeket, ezért minden anyagi befektetés megtérül. Lesz is minek megtérülnie, mert eddig háromezer-milliárd rubelt különítettek el kimondottan erre a nagyszabású katonai feladatra.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 37822





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet