Orwell újratöltve? Elkészült a világ legkisebb drónja, mini napelemekkel!

2018. május 25., péntek




Alig 0,08 grammos, és szárnyakkal repül. Tökéletes tömeges megfigyelő és lehallgatóeszköz lehet a közeljövőben.

A RoboFly egy olyan különleges szerkezet, ami tökéletes tömeges megfigyelések végrehajtására. Ez ugyanis egy lényegében légynek álcázátt mini drón.

A drón szerkezete úgy van felépítve, hogy szárnyak segítségével lehessen a levegőbe emelkednie, és napelemek működtessék.

A drónok irányítható, vagy pedig előre programozható kütyük. 

A Washington Egyetem fejlesztette ki, és mint ahogyan az a képen is látszik, ténylegesen nem nagyobb egy közepes méretű légynél.

A szárnyak másodpercenként 120-at vernek, és nem hagyományos motor hajtja, hanem piezoelektormos kerámia, ami vezeték nélkül képes továbbítani adatokat. A drón azt is képes észlelni, ha egy számára túl nehéz dolgot szerelnek rá.

Ez egy apró eszköz, de sokak szerint az egyik legnagyobb és egygeb legfélelmetesebb találmány, amit az elkövetkező éevkben fognak használni.

Nagy a valószínűsége ugyanis, hogy a nagyon közeli jövőben hasonló szerkezetek, légynek, szúnyogoknak vagy épp bogaraknak álcázott drónok segítségével végeznek majd megfigyeléseket.

Ne feledjük, hogy maga a DARPA is fejlesztett hasonló szerkezeteket néhány évvel ezelőtt.

Ők némileg nagyobbakat, melyek lepkéket, csótányokat és ehhez hasonló mérettel rendelkező rovarokat imitáltak.

A globális világkormányok számára ez egy olyan út lehet, melyen keresztül mindenkiről megtudhatnak mindent. Információkat gyűjthetnek, vizsgálódhatnak, lehallgathatnak.

Vagyis az Orwell által is leírt világ a Nagytestvérrel hamarosan a rögvalóság lesz!

Utána már nem lehetünk biztosak benne, hogy a házunk előtt legyeskedő rovarok nem-e megfigyelési, lehallgatási céllal vannak jelen az ablakunkban...

Ez az egész nagyon súlyos következményeket vonna maga után, mert gyakorlatilag megszűnne a magánszféra.

Abban pedig 100% biztosak lehetünk, hogy előbb vagy utóbb, de ezt a technológiát igen is, fel fogják használni megfigyelési célokra. Sőt, az is lehet, hogy már használják is...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia globális megfigyelés megfigyelés orwell ezt nézd


Megtekintések száma: 24304





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet