Orwelli időket idéző példátlan cenzúrát tervez az EU bizottság! Az internet elhallgattatása zajlik!

2017. október 17., kedd
A média feletti totális kontrollt tervezik? hamarosan már a múlté lehet a sajtószabadság, és a szabad gondolatok!

Olyan dolgot vethetnek be hamarosan a szólásszabadság, és minden szabad emberi gondolat ellen, amire még soha nem volt példa.

A terrorizmus-elleni, a szabadságjogokat és a magánéleti jogokat alaposan megnyirbáló jogszabály is elbújhat mellette.

A javaslat első olvasata éppen most zajlik az Európai Parlamentben és a Tanácsban, a héten szavaz róla az Európai Parlament jogi bizottsága.

Az európai intézményekben most alakítják ki az úgynevezett digitális közös piac szabályait, amelyektől azt várja az Európai Bizottság, hogy növelje az EU versenyképességét a digitális piacon.

Bürokraták, piaci és jogvédő lobbisták feje hónapok óta a szerzői jogi szabályozás részletei miatt fáj leginkább, elsősorban a javaslat 13. paragrafusa miatt.

A tervezet annyira durva, hogyha megvalósul, akkor egy olyan egységes, áthatolhatatlan rendszer jön létre, mely a világhatalmi elit törekvéseit fogja segíteni.Vagyis nem lehet majd hozzáférni a rendszernek ellentmondó hírekhez, információkhoz, és nem is lehet majd terjeszteni azokat.

Ha valami nem a propagandának megfelelő ideológiákat "hirdet" majd, akkor azt azonnal megtorolják.

A tervezetben egy cenzúrát lehetővé tévő szűrő alkalmazását írják elő, ami gyakorlatilag minden olyan online platformra vonatkozna, amelyen a felhasználók maguk tölthetnek fel tartalmakat.

Videomegosztóktól kezdve blogszolgáltatókon és közösségi oldalakon át, online piacterekig és zeneszolgáltatókig minden online szolgáltatásra kiterjedne a javaslat.

A technológia már rég készen áll. Az internetszolgáltatók bármikor, bármilyen szűrőn át el tudják hallgattatni az internet, gondoljunk csak Kínára, ahol erősen korlátozzák a netet, és meghatározzák, hogy mire kereshetnek rá a polgárok.

A tömeges szűrők bármi kiszűrnek tehát, és véget ér majd a szabad internet kora. Egy hihetetlen pofátlan és brutális cenzúra lesz ez.

A mostani tervezet arra kötelezné a szolgáltatókat, hogy olyan szűrőket helyezzenek el rendszereikben, amelyek megakadályoznák az illegális tartalmak publikálását.

A hétfőn közzétett levél aláírói szerint ez a javaslat praktikusan a felhasználók által feltöltött valamennyi tartalom ellenőrzését jelentené.

Ha automatikus módon működne, feltehetőleg nem tudna különbséget tenni szerzői jogvédelem alatt álló és a felhasználók által legitim módon használt tartalmak között.

Vajon végleg sikerülhet elhallgattatniuk az internetet? Ha rajtunk, embereken múlik, akkor nem! OSZD MEG másokkal is, hogy minél többekhez eljusson a borzalmas tervezet híre.

érdekes hihetetlen érdekesség új világrend cenzúra


Megtekintések száma: 154027

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet