Orwelli rémálom? Olyan úthálózat kiépítését erőltetik, mely monitorozná, merre járnak az autósok!

2018. május 31., csütörtök
Hamarosan már minden lépésünkről tudni fog az a bizonyos háttérhatalom és a nagy testvér...

Olyan fejlesztés van folyamatban, mely véglegesne megszüntethetné azt az alapvető jogunkat, hogy legyen egy kis magánszféránk.

Régen és ma is megtehetjük még azt, hogyha el akarunk szakadni a hétköznapoktól, akkor autóba patatanunk, és elvezetünk messzire, vadregényes tájakra, és kicsit kikapcsolódunk, elbújunk.

Nos, ezt enm teheted már meg túl sokáig....

Egy új rendszert fejlesztenek, és ez az új rendszer betonlemezeken keresztül szolgáltatna információt az autósok helyzetéről, és más egyéb adatoktól.

Egy cég gyakorlatilag meg akarja okosítania betonlemezeket.

A koncepciójuk szerint az aszfaltbevonatot olyan, folyamatosan továbbfejleszthető betonlemezek váltanák fel, amelyek a közlekedési eszközök detektálásával egyidőben a járművek pillanatnyi tartózkodási helyét is képesek meghatározni. A lemezeket átitató digitális technológia szakadatlan internetkapcsolatot biztosítana az áthaladó járművek részére. A baleseteket követően a burkolat a közlekedési eszközök koordinátáinak tudatában gyorsan a pontos helyszínhez hívhatná ki a sürgősségi szolgálatokat.

A rendszer emellett például a forgalmi korlátozásokról, illetve torlódásokról tájékoztathatja a sofőröket, hogy aztán a leghatékonyabb és -biztonságosabb alternatívákat javasolja a számukra.

Rendkívül fontos fegyvertény, hogy az előre legyártott betonlemezek telepítése az aszfalt felvitelénél jóval olcsóbb eljárás.

Az újdonságban rejlő lehetőségekről mindamellett nemsokára sokkal pontosabb fogalmat alkothatunk. Számos partnerrel együttműködésben az Integrated Roadways egy többéves teszt keretében egy félmérföldes szakaszon valós körülmények között is próbára teszi a technológiát.

A dologgal az a baj, hogy sokak szerint rá fogják majd erőltetni a világra. Persze addig még hosszú évek, vagy akár évtizedek vannak hátra.

Azonban a tendencia előbb vagy utóbb valósággá fog válni.

Ez pedig tényleg olyan felületed adhat a kormányzatoknak, hogy nagy testvérként már ne csak otthon figyeljenek meg minket, hanem út közben.

Sőt, ami még rosszabb. ettől kezdve tudni fogják, hogy ki hol, mikor és merre járt...

OSZD MEG másokkal is!

technológia összeesküvés orwell


Megtekintések száma: 31415

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet