Osama Bin Laden még ma is életben lehet?

2017. március 3., péntek




A hivatalos verzió szerint 2011-ben likvidálták. A valóság azonban egészen más lehet, és ezt több napvilágra került dokumentum töredék is alátámaszthatja.

Edward Snowden szerint Bin Laden nem halt meg

Annak idején Edward Snowden azt állította, hogy több bizonyítéka van arra, hogy Osama Bin ladern valójában még ma is életben van, és nem halt meg a 2011-ben végrehajtott likvidálási akcióban.

A kiszivárogtató állítása szerint több olyan dokumentumhoz fért hozzá NSA dolgozóként, ely betekintést nyújtott azokba az ügyekbe, amiket az amerikai kormány a legnagyobb titokban kezelt.

Szerinte nem véletlen az sem, hogy soha nem láttunk Osama Bin Laden holttestéről fotót. Pedig állítólag készültek ilyenek, de túlságosan felkavaróak voltak ahhoz, hogy közzétegyék.

Legalábbis ez volt mindig is a hivatalos indoklás az ügyben, ugyanis Obamának és a kormány más képviselőinek számtalanszor nekiszegezték a kérdést, hogy hol van a bizonyíték arra, hogy Bin Laden valóban halott.

Trump feloldhatja a titkosítást a Bin Laden aktákról

Léteznek olyan vélemények, melyek szerint Donal Trump talán feloldhatja egyes aktákról a titkosítást, melyek Osama halálával kapcsolatosak. Az indítéka meglehetne hozzá, hiszen ezzel a lépéssel nem csak hitelesítené magát, de az amerikai kormányok eddigi akcióit mindig megkérdőjelezné az emberek szemében.

Egy pillanat alatt elvesztenék az emberek a bizalmukat a korábbi elit kormányokban, ami Trump malmára hajtaná a vizet. Hogy valóban feloldódik-e a titkosítás, még nem tudni de Trump elnöklete alatt erre a legnagyobb az esély a történelem folyamán.

Több olyan dokumentum létezik, melyek, ha nem is egyértelműen, de arra utalnak, hogy 2011-ben Bin Laden elfogására tett kísérlet valójában csak egy álca volt: nem találták a helyszínen a vezért, és nem tudták megölni, vagy elfogni.

Bin Laden tetsének rejtélye

Még ma is hihetetlenül rejtélyesek Bin Laden holttestének eltűnésének körülményei. Arról van szó ugyanis, hogy miután megölték a misszió során, a tengerbe dobták a testet, hagyományosan úgy, hogyan azt a helyi szokások megkívánták.

Kérdés, hogy miért tartották tiszteletben ezt, amikor egy tömeggyilkosról volt szó, és miért nem látott napvilágot egyetlen fotó sem, mely megnyugtatta volna a sajtót, afelől, hogy Bin Laden el lett fogva, és ártalmatlanítva lett.

Egyes vélemények szerint valójában meg sem halt, bár valóban el lett fogva. Helyette egy ismeretlen helyszínre deportálták, majd titokban új személyazonosságot kapott.

Ezt sokan olyannyira biztosnak gondolták, hogy több CGI fotó megjelent, melyek azt mutatták, hogyan nézhet ki akkoriban - 2015 idején - Osama Bin Laden, elvegyülve más nézetek között.

Sokak szerint Obama kampánya miatt volt ez az egész, hiszen nagyon üt tett neki, hogy ő volt az, aki megsemmisítő csapást mérhetett végül minden Amerikai ördögére, magára a terrorista vezérre.

Osama Bin Laden az Edward Snowden által is említett akták szerint a Bahamákra került át őrizetbe, ahol a CIA foglalkozott vele, és az ügyével a legnagyobb titokban.

Elmondásuk szerint ugyanis egyfajta vádalkut kötött, és elárulta az Al Kaidát, cserébe azért, hogy ne végezzék ki, és ne kerüljön szigorú őrizetbe, börtönbe.

Az aktákból persze nem derül ki, hogy hol él jelenleg. 2013-ban végleg nyoma veszett, legalábbis az akták nem említik, de addig minden hónapban pénzt is kapott azért, hogy hasznos, kritikus információkkal látja el a CIA embereit.

Sokak szerint maga Bin Laden adta azokat a füleseket, amikkel végül sikerült meggyengíteni az Al Kaidát, majd vegetatív állapotba visszaküldeni.

2013-ban még kiszivárgott egy speciális DNS teszt, mely azt bizonyította, hogy Bin Ladené volt az a test, amit a tengerbe dobtak a repülőről.

Hogy mi az igazság, talán sosem tudjuk meg.

összeesküvés eltitkolt tények politika terroizmus


Megtekintések száma: 26431





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet