Ősi babilóniai kőtábla rejtheti Bábel tornyának titkát: földönkívüli űrhajó?

2021. június 7., hétfő
Nem csak a torony tervrajzát, de építésének leírását is tartalmazza?

Babilónia volt a neve az ókor végén Dél-Mezopotámiának – a mai Irak középső és déli részének –, aminek az Óbabiloni Birodalom korától a hellénizmus idejéig Babilon volt a legjelentősebb városa, szellemi központja. Területe a Perzsa-öböltől az Eufrátesz és a Tigris alsó folyása mentén Máriig illetve Asszíriáig terjedt.

Rengeteg különféle régészeti lelet maradt fenn abból az időből, köztük számtalan olyan történelmi információt tartalmazó faragás, vagy írás, melyekről bebizonyosodott, hogy ősi titkokat rejtenek.

Egy az időszámításunk előtti hatodik században létrehozott, csak később felfedezett kőtábláról nemrég kiderült, hogy megdöbbentő információkkal szolgálhat.

Konkrétan arról van szó, hogy bizonyíthatja azt, hogy Bábel tornya létezett.

Itt nem csak arról van említés, hogy maga a torony valóban föl lett építve, hanem konkrét munkafolyamatok.

Ráadásul ez a kőtábla még az elmét is megemlíti, aki az egész mögött állt. A babilóniai kőtáblák tanulsága szerint II. Nabukodonozor király volt az, aki elrendelte Bábel tornyának megépítését.

Mint ismeretes, Bábel tornya volt az a torony, amit az emberiség hihetetlenül magasra akart építeni, hogy ezzel ő is feljusson Isten országába. Bábel tornyát a Biblia szerint a Tigris és Eufrátesz közötti területen kezdték el építeni, Istennek azonban ez az egész nem tetszett, és egyszerűen összezavarta a nyelveket.

Ugyanis egészen addig a szent pillanatig állítólag minden ember egyetlen nyelven beszélt a világban.

A Bábel tornyáról szóló, legendának hitt történetnagyon is valós alapokon nyugszik. A tárgyi leletek adottak, ahogyan a nyelvészeti és antropológiai kutatások is azt igazolják, hogy 5000 évvel ezelőtt valóban létrejött egy töréspont, melynek nyomán az emberiség szétszéledt.

Ezt az ősi táblák is leírják. Sőt, a munkafolyamatokról is beszámolnak, és arról, hogyan épült fel maga a torony.

A kőtáblákat eredetileg Krisztus előtt 600-ban készítették, ám eredetük nem teljesen ismert. Dr. Andrew George volt az első, aki észrevette, hogy a kőtáblákon látható olyan ábra, mely mintha Bábel tornyának építését örökítette volna meg.

Az ábrán olyan emberalakok is feltűnnek, melyek különös fejfedőt viselnek, mintha építkezési védősisak lennének - állítja Andrew George.

A Bibliában leírt események voltak az első komoly kísérletek arra, hogy egy ősi felhőkarcolót hozzanak létre. Ennek folyamatai és első komolyabb ábrázolása lett végül megörökítve a babilóniai kőtáblákon.

Ez pedig nem csak azt bizonyítja, hogy Bábel tornya létezett, de azt is, hogy valahogyan - erre is rengeteg különféle magyarázat létezik - a teremtő - vagy egy isteni lény - összezavarta a nyelveket.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek történelem biblia babilón


Megtekintések száma: 125622

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet