Ősi építmények a Marson: ezt titkolja a NASA vezetése a közvélemény elől!

2019. május 10., péntek




Városok, építmények, utak körvonalai. A NASA által közzétett friss fotók egyesek szerint tagadhatatlan bizonyítékai a fejlett marsi civilizációnak.

A Vénusz mellett a Mars az a bolygó, amely legjobban foglalkoztatta és foglalkoztatja ma is az emberek képzeletét. A hosszú évszázadok alatt megannyi legenda keletkezett a vörös bolygóról és a rajta élő vagy egykor élt idegenekről. Ellentétben a Vénusszal, az űrszondák nem oszlatták el az égitestet körüllengő titkokat, sőt ha lehet, tovább növelték a rejtélyt.

1976 nyarán értek felszínt az amerikai Viking - szondák, amelyek leszállásuk előtt rengeteg fényképet készítettek a bolygóról. A Viking - 1 június 19 - én érkezett és július 20 - án szállt le, míg a Viking - 2 augusztus 7 - én állt pályára és szeptember 6 - án ért talajt.

Mindkét szonda kifogástalanul működött ( leszámítva a Viking - 1 szeizmométerét ) és kísérleteket végeztek a marsi élet lehetőségéről, valamint még keringéseik során elkészítették azokat a fotókat, amelyek azóta is izgalomban tartják a világot. Az orosz Phobosz - 1 és 2 1988. július 12 - én startolt és 1989. januárjában érték volna el a Marsot, illetve annak holdjait. A Phobosz - 1 - el már szeptember elején megszakadt a rádiókapcsolat, a Phobosz - 2 egészen március 25 - ig működött, majd titokzatosan elnémult miután egy különös űrbeli objektumot fényképezett le a Phobos hold mellett.

Korábbi észlelések, és a hírhedt marsi arc

Később, a Mars kutatási program keretében a Földre továbbított képek elemzésekor a szorgalmas kutatók, köszönhetően a kiváló minőségű és nagy felbontású, viszonylag kis magasságból ( 1700 kilométer ) felvett fényképeknek, sok olyan felszíni képződményt találtak, amelyek enyhe túlzással élve is különösek, oda nem illőek voltak.

A legszembetűnőbb forma egy emberi arc volt, amely a Cydonia Mensae nevű területen ( északi szélesség 40.9 fok, nyugati hosszúság 9.45 fok ) bámult az égboltra. A talajból 300 - 400 méternyire kiemelkedő, európai férfiarc 2.5 kilométer hosszú és 2 kilométer széles. Erről a területről összesen 18 fotó készült, ebből 11 felvétel felbontása teszi lehetővé az Arc vizsgálatát, ám tényleges elemzésre csak 5 alkalmas.

A marsi Arc felfedezése arra ösztönözte a kutatókat, hogy újabb mesterséges formákat keressenek a fényképeken. Így bukkantak rá az Erődre, a Városra és a Piramisokra. A Város talán 20 kilométernyire fekszik az Arctól, nyugat - délnyugati irányban. Szabályos utcahálózata van és belsejében éles szögű formációk látszanak, amelyek a természetes kialakulás ellen szólnak. Ebben a Városban található az Erőd, amely egy csúcs nélküli piramis és így látni engedi a belsejét is. A Piramisok a város határában állnak, közülük a legnagyobb, a D&M piramis, ötoldalú.

Folyamatos viták indultak arról, hogy a marsi arc vajon mesterséges építmény-e, vagy csupán valamiféle felszíni jelenség, geológiai formáció. Az ufó hívők, és a nyitottabb beállítottságú tudósok szerint az arc az tényleg egy arc, és egy valaha ott élt civilizáció hagyta hátra egyfajta műemlékként. Sőt, születtek olyan teóriák is, miszerint mi mindannyian a Marsról származunk, és a marsi arc az előző emberiség egy műalkotása.


marsi-arc A Marsi arcról készített főbb felvételek időrendi sorrendben.

Később aztán újabb felvételeket készítettek, hogy tisztázzák a heves vitákat. Az 1976-os felvételt egy újabb követte 1998-ban, mely sokkal tisztább volt és jóval nagyobb felbontású, így a részletek is sokkal kivehetőbbek voltak rajta. A kép hatalmas csalódás volt, mert rengetegen egy tényleges arcot vártak. A NASA szerint az arc nem volt más, mint mítosz. Csupán a rossz felbontás, az árnyék-fény viszonyok trükkös illúziója. Ezt még jobban megerősítette a 2001-ben készült felvétel, melyen nem látni sehol egy arcot. Helyette egy kopár, torz, repedésekkel tarkított hegyet lehet csak fölfedezni.

Az elmúlt években azonban egy új elmélet is felütötte a fejét, miszerint a marsi arc valójában egy több ezer éve összeomlott, az idő torzító hatásának kitett piramis vagy épület. Ha ugyanis megnézzük a képeket, még a legfrissebb felvételeken is látszik, hogy szabályos szélekkel rendelkezik, mely egy elnyújtott hosszabb piramis körvonalaira emlékeztet.

Csatornák a Marson

Valamikor 1888-ban került a köztudatba az a hipotézis először, amely szerint a Mars felszínén állítólagos csatornák vannak, melyek az egész bolygót keresztül kasul borítják. A szóbeszéd rögtön megindult ezen csatornák eredetéről. Sokan úgy vélték, hogy nem is konkrétan a csatornákat észlelik a távcsövek, hanem a csatornák szélein végighúzódó növényzetet.

marsi-csatornak

Később a NASA természetesen ezt is megpróbálta eltusolni, megcáfolni. 1964. július 15-én az amerikai Mariner–4 űrszonda 9846 kilométerre elrepülve a Mars mellett elkészíti az első 21 fekete-fehér közelképet. Kiderül, hogy a felszín kráterekkel szabdalt, nincsenek Mars-csatornák a bolygón. Ezzel a NASA lezártnak tekintette a kérdést, és soha nem vizsgálta meg többé az ügyet. Pedig a marsi csatornák létezhettek, de mi van, ha egyszerűen kiszáradtak, elapadtak, majd eltűntek? Elvégre rengeteg idő eltelt az első marsi csatornák észlelése és a Mariner-4 képeinek elkészítése között.

Egyes elméletek szerint  a marslakók a bolygó jégsapkáinak olvadó vizét a csatornákon át vezetve - öntözésre használják.

Ez megmagyarázná az elmúlt években egyre zsugorodó marsi jégsapkák rejtélyét.

További azonosítatlan alakzatok

Az elmúlt években megszaporodtak a Marson észlelt különös, mesterségesnek tűnő alakzatok észlelése, mely a technika - és így a képalkotó eszközök felbontásának - fejlődésének köszönhető.

marsi-epulet A bal odali fotó a Marson készült, míg a jobb oldali a Kofun Era építmény Japánban. Kísérteties a hasonlóság.

Különös felszíni építményeknek se szeri se száma. Sokkal gyakoribbak, mint ahogyan azt korábban gondoltuk. A kérdés mindig is csak az volt, hogy a NASA képes lesz-e valaha ezt beismerni, vagy továbbra is elmontírozza a képeket és tagad.

2005-ben a Spirit mars járó is készített néhány érdekes képet. Az egyik panoráma képen a szerkezet egy olyan követ kapott lencsevégre, mely kísértetiesen hasonlít egy emberi fejre. Nem csalás, nem fotó manipuláció, a fej ténylegesen ott van az eredeti, NASA által kiadott hivatalos képeken is, melyeket honlapjukon meg lehet tekinteni teljes felbontásban.

fej-a-marson

Talán egy szobor feje lehet, mely mélyen a homokba van temetve? Talán valami más? Nem tudni. Talán a fény-árnyék játszik velünk? Vagy sokkal inkább látunk egy mesterséges, "emberkéz" alkotta tárgyat? Talán hasonló szobrok tucatjai hevernek még a homokba temetve. A Mars járók még sohasem ástak le néhány centinél mélyebbre a földbe, így a találgatások alapja lehet még a legelképesztőbb teória is.

Egyesek szerint ez azért is van, mert a NASA tudja, hogy azonnal feltörne a talajvíz, mert a bolygó jóval nedvesebb közeget biztosít, mint azt korábban gondoltuk. Ha ez így van, akkor magával vonja azt is, hogy élőlények is lehetnek rajta.

Marsi városok

A legizgalmasabb felvetések a Marson található esetleges városokkal kapcsolatosak. Az expedíciók újabb képein sorra különös objektumokat, alakzatokat lehet fölfedezni. Ezen képek tanulsága szerint valahol a Sharp hegy környékén óriási épületek vannak félig a mars porába temetve.

marsi-varos A nagyított képen élesítés után jól láthatóak a különös struktúrák szabályos körvonalai

Azok szerint, akik szerint a Marson valóban városok vannak, ezek a képek tagadhatatlan bizonyítékai annak, hogy nem vagyunk egyedül a világegyetemben. Kik, vagy mik építhették? Marslakók? Vagy talán az ősi, akkor még a Marson élő emberiség...


irani-romok-mars-osszehasonlitas Irán felett készített műholdas felvétel romokról. Jobboldalt a Mars felszínéről készített kép.

Rengeteg más, hasonló városszerű alakzat együttest fedeztek fel korábban is a Mars felszínén. Ezekre rá lehet mondani, hogy talán csak illúzió, vagy hogy a fény-árnyék játéka, de azt semmi esetre sem, hogy természetes geológiai képződményekről van szó. Túl sok az ilyen véletlen létrejött szabályos alakzat.

A Marson található városok kapcsán érdemes megemlíteni egy meghökkentő feltételezést is. Hallottunk már Atlantiszról, az elveszett városról, melyet még soha senki sem talált meg? Nos, vannak akik szerint ez nem véletlen, és soha senki nem is fogja megtalálni, mivel nem a Földön kell keresni, hanem a Marson. Igen, eme teória szerint Atlantisz egy ősi marsi város volt.

A NASA már régóta tudja

Az elmúlt években a NASA mintha megérezte volna, hogy új szelek fújnak. Az emberek egyre türelmetlenebbek, és egyre kíváncsibbak. Ennek hatására lassan elkezdték adagolni a tényleges információkat a Marssal kapcsolatban. Szervers eredetű metánt találtak, majd később teljes bizonyosságot nyert, hogy korábban volt víz a bolygón.

Az elmúlt években még ennél is tovább mentek, és bebizonyosodott, hogy nagy mennyiségű fagyott vízjég van a felszínen. De az információk csepegtetése még nem állt meg itt. 2015-ben a NASA hatalmas felfedezésként adta elő, hogy teljesen bizonyossággal folyékony halmazállapotú vizet találtak a vörös bolygó felszínén

nasa

Sokak szerint a NASA már régóta tisztában van ezekkel az információkkal, meg még sokkal több dologgal. Az űrügynökség minden bizonnyal életet is talált már a Marson, de ezt soha nem hozta nyilvánosságra. Ez sokak szerint egy bolygóméretű hisztériát, közéleti és főleg vallási válságot hozhatna magával, ezért döntöttek úgy, hogy az információkat csak nagyon lassan, késleltetve adagolják a lakosságnak.

Léteznek olyan merész feltételezések, miszerint a NASA már 1962-ben birtokában volt annak a technikának, mellyel lehetséges a Marsra eljutni, és onnan élőben kommunikálni a Földdel.

Mindezt egy felvétel is alátámasztja, mely bár kétes eredetű, és egyesek szerint egy szimpla áldokumentum film részeként lett leforgatva, mégis sokan úgy vélik, hogy eredeti lehet. (Vannak, akik szerint valóban hamis a felvétel, de a valódi Marsra szállás egy későbbi televíziós rekonstrukciója lenne, tehát maga a Marsra szállás ténylegesen megtörtént) 1962. május 22-én tehát sikeres Marsra szállást hajtottak végre. Az a felvételből nem derült ki, hogy vissza is jöttek, vagy hogy mi lett a sorsuk, de a felvétel tanúsága szerint épségben landoltak ott, ahol aztán rengeteg furcsaságot láttak.

A videón látható, hogy a Marsnak kék az ege és nem vörös, valamint amikor landolnak, akkor valami megmozdul az űrkompnál, mintha egy lény túrná magát keresztül a talajon. Hallható a rádióbeszélgetés is, és az örömujjongás. A szupertitkos felvételt az Anglia Televison (ITV Anglia) egy műsora, a Science Report sorozat adta le 1977. június 22-i utolsó adásának utolsó felében. Az oldalakon azt lehet olvasni, hogy a Science Report egy brit tudományos ismeretterjesztő műsor volt, amely igencsak nagy népszerűségnek örvendett a 70-es években. Rengeteg komoly tudóst szólított meg, így igazán hiteles hírforrásnak számított.

folyekony-viz-a-marson-bizonyitek A képen jól láthatóak a víz által vájt sötétkék medrek, melyek vizsgálata után jelentette ki egyértelműen a NASA a folyékony víz jelenlétét a bolygón.

A NASA tehát már rég tudja, mi van a vörös bolygón. Városok, csatornák, piramisok, és még talán élőlények is. Vagy az ősi marsi civilizáció leszármazottai, a túlélők. Az ügynökség egyre jobban adagolja az információkat, és készít fel minket arra a nagy bejelentésre, hogy nem vagyunk egyedül a világegyetemben, és hogy az idegenek itt vannak a szomszédos planétán.

Pár hónapja a folyékony víz jelenlétének bejelentése kapcsán a NASA tudósai már szóba hozták a marsi élet kérdését is. Méghozzá olyan kontextusban, hogy szerintük nagyon valószínű valamilyen élet a Marson, legyen az bakteriális, vagy nem bakteriális szintű.

Nemsoká tehát kiderül majd az igazság. A némaság sűrű ködébe burkolózó NASA az elkövetkező években nagy dobásra fog készülni, és kiteríti az összes lapjait. Csak nehogy meglepődjünk, ha előhúz még egy aduászt, és valami olyasmit jelent be, amire még mi sem vagyunk felkészülve...

OSZD MEG másokkal is!

idegen mars marskutatás idegenek összeesküvés élet a marson marsi élet


Megtekintések száma: 80840





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet